Blues Caravan 2018 – Lyckad spelning på Nefertiti med Bernard Allison, Mike Zito och Vanja Sky – Lördag 7 april 2018

Det blev en riktigt stor kväll i blueserockens tecken lördagen 7 april på ett tämligen fullknökat Nefertiti. Det var Blues Caravan 2018 som gjorde sin tredje Sverigespelning här – efter Malmö och Norrköping – med som vanligt när det gäller det tyska skivbolaget Rufs blueskaravan så ger man oss tre huvudakter. Den här uppsättningen hade två redan etablerade bluesmän som är kända som gitarrvirtuoser.

Från USA kom Bernard Allison och Mike Zito kompletterade med en färsk bekantskap i unga Vanja Sky. Kompade av Roger Innis på bas och Bernards ordinarie trummis Mario Dawson. Här var annars annonserat att vi skulle ha Yonrico Scott, vilken spelade med Mike Zito i bandet Royal Southern Brotherhood på Nefertiti i september 2014.

Första set började med alla på scen i en låt, följt av en del med fyra låtar från Vanja Sky, en 23-årig sångerska och gitarrist från Kroatien  Den sista av dessa var en cover av Rory Gallaghers Bad Penny, tillika titelspår på Vanjas precis i år utgivna debutalbum där hon skrivit alla låtar utom två. Därefter mest Mike innan Bernard kom in mot slutet av detta set som varade knappa timmen.

Umder andra set var Bernard Allison inne hela tiden och han imponerade storligen. Grym gitarrist liksom Mike Zito och heller inte oäven som sångare  De bägge gjorde det fantastiskt i låten Bad News Is Coming, en låt Mike spelat in på ett album 2015 och som kommer från Bernards pappa Luther Allisons repertoar. Luther som jag såg på just Nefertiti 1980.

Bernard gjorde ikväll också pappans You´r e Gonna Need Me vilket han också spelat in på årets album Let It Go. Imponerande var dessa låtar liksom Bernards säkert 12 minuter långa version av Hendrix mästerstycke Voodoo Chile. Hans Gibson glödde verkligen här och det var en stor stund.

Bernard Allison är född 1965 och har nu gjort 13 egna album. Absolut lite mindre känd här i Sverige än vad han förtjänar, mest eftersom han sällan eller aldrig turnerat här. Han sade vid fråga efteråt att han eventuell kommer hit igen med eget band senare i år. Hoppas verkligen detta, men oavsett vilken basist han tar med sig så är det svårt att slå Roger Innis, som med sitt spel och inlevelse gör så mycket för att dessa senare års Blues Caravan blivit sådana fullträffar.

Mike Zito, född 1970, var förstås också excellent under kvällen, särskilt i ett Bobby Blue Bland nummer  I Wouldn´t Treat A  Do (The Way You Treated Me) som också är med på Mikes nya CD, som kommer ut i maj och här fick vi också titelspåret First Class Life. Vanja fick inte mycket speltid i andra delen men hon är lovande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *