Dr. Lonnie Smith Trio på Stenhammarsalen – 16 april 2018

Legendaren på hammondorgel Dr Lonnie Smith, 76 år i sommar, kom med trio till välfyllda Stenhammarsalen måndag 16 april .Groovy jazz med soulfeeling. Med skicklige Jonathan Kreisberg på gitarr och Xavier Breaker på trummor.

Egna låtar delvis ur senaste albumet All In My Mind, hans comeback på Blue Note Records där han spelade in fina souljazzalbum 1968-70. Vi fick ur det Up Jumped Spring och titellåten bl.a  men också några covers

Tredje låt var en fin version av Paul Simons 50 Ways To Leave A Lover. Andra set började med en 15 minuter tolkning av Thelonious Monks Straight No Chaser. Konsertens extranummer var gamla My Favorite Things  Vi fick 40 plus 60 min.

Jag fick en liten pratstund med alla tre efteråt. Lonnie bodde i Miami, Xavier var från South Carolina och hade spelat in skivor med många, bl.a saxofonisten Ernie Watts, Jonathan bodde i New York och hade nyligen spelat på lilla Unity på Kyrkogatan med eget band. Han skulle återkomma i oktober. Han har gett ut ett dussin egna album.
 
Jonathan Kreisberg och Dr. Lonnie Smith
Lonnie och Jonathan hade precis spelat in en skiva tillsammans med ingen mindre än Iggy Pop. Iggy bor ju också i Miami. Vet inte om det var enstaka spår eller helt album,
Jag och Dr. Lonnie Smith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *