Trumpetaren Keyon Harrold kom med suveränt band till Nefertiti – Fredag 20 april 2018

Trumpetaren Keyon Harrold, 37 åring från Ferguson, Missouri kom till Göteborg för första gången fredagen 20 april. Med fyra skickliga musiker bredvid sig fick vi en skön jazzspelning i ett enda set på 95 min. Medmusiker var pianisten Shedrick Mitchell (från St.Louis), gitarristen Nir Felder (från New York). trummisen Charles Haynes (från Boston) och basisten Burniss Travis (från Houston,Texas).

Keyon hörs spela i långfilmen Miles Ahead och det var lite av Miles Davis över hans spel ikväll inför ca. 200 pers på Nefertiti. En underbar känsla i sitt trumpetspel.  Fint arrangerad jazzversion av Beatles She’s Leaving Home, annars mest egna ur hans nya album The Mugician med flera sånginsatser i soulstil modell Donny Hathaway. Fin var också han sång i Nights Like This. Låten Wayfaring Stranger stack ut och även här sjöng Keyon, Extranumret The Vibrate Thing blev en souljazzig sak som svängde. Det märktes att de även gillade rhythm & blues och modern soul.

 

Många fina gitarrsolon från Nir Felder där det drog mot rockmusik och pianisten Shedrick Mitchell var väldigt fin att höra i sina solon, Shedrick hade spelat i Whitney Houstons band hennes sista tio år, Senare i Maxwells band.

Det var rutinerade musiker Keyon tagit med sig hit. Själv hade han varit i Sverige flera gånger i olika konstellationer berättade han kort för mig efteråt. Främst nämnde han att han spelat med D´Angelo i Stockholm,

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *