Tre Americanaband på Pustervik – Två kanadensiska och ett amerikanskt – alla imponerade – Lördag 21 april 2018

Fest för oss vänner av Americana med tre band lördagen 21 april. Sen start med första act på kl 21.45. Kacy & Clayton, sysslingarna (second cousins) Kacy Anderson och Clatyon Linthicum, från Wood Mountain, Saskatchewan, Kanada fick 35 min. De körde lite folk-country i 70-talsstil där jag fick vibbar av Fairport Convention på den tiden Richard Thompson och Sandy Denny var med i den gruppen.

Strålande sound med riktigt imponerade gitarrspel och sång från Clayton och Kacy hade en rent förtrollande röst. Bakom sig hade de självaste Ryan Boldt på bas plus dennes trummis Mark Silverman. De slutade med en superfin cover av Sir Douglas Quintets Dynamite Woman.

Kacy & Dalton 21 april-2018 Pustervik

Låtlista – Kacy & Clayton

The Rio Grande 
A Certain Kind Of Memory
This World Has Seven Wonders
Brunswick Stew
White Butte Country (Great Speckled Bird)
A Lifeboat
Just Like A Summer Cloud
Dynamite Woman (Sir Douglas Quintet)

Band två var likaledes kanadensiska The Deep Dark Woods från Saskatoon, Saskatchewan med Ryan Boldt i spetsen, Han som hade spelat bas i första bandet och Kacy o Clayton ingick nu i hans band. Tillagt en gitarrist i Evan Cheadle som var verkligt skön höra och de hade samma trummis som i första bandet. De körde 45 min.  med drömsk americana och lite alt.country där tiden bara flöt iväg, Kanske inte helt okay att texterna hördes lite dåligt.

Låtlista – The Deep Dark Woods

—————————————————————–

Fallen Leaves
Roll Julia
The Banks Of The Leopold Canal
Up On The Mountain Top
Deep Floating Waters
Picture On My Wall
Winter Has Passed

Framåt 23,40 kom sedan huvudbandet Blitzen Trapper från Portland, Oregon med lite rockigare sound. Karismatiske ledaren Eric Earley var ruskigt stark. På några numme rmot slutet hade också hade en del fina akustisk singer/songwriter-låtar modell Bob Dylan med munspel.

Eric Earley, 21 april-18

Övriga medlemmar (som också funnits med länge bakom Eric, vilket märktes i hur tighta de var:)  Erik Menteer, lead guitar, keyboards, Brian Adrian Koch. trummor, Michael Van Pelt. bas och Marty Marquis ,keyboards/gitarr. Det var sköna sånginsatser från bandet bakom Eric hela tiden. De spelade långt över en timma så det blev en sen men härlig kväll .

Blitzen Trapper 21 april-18
Låtlista Blitzen Trapper
——————————————————————-
Wild And Reckless
Love Live On
Love Grow Cold
Nights Were Made For Love
When I´m Dying
Fire Fast Bullets
No Man´s Land
Texaco
Rebel
Love The Way You Walk Away
Black River Killer
Stolen Hearts
Furr
Thirsty Man
Wind Don´t Always Blow
ENCORE:
The Man Who Would Speak True (Eric E. Solo)
Stranger In A Strange Land  (Eric E. Solo)
Lady On The Water
Saturday Night
Rock And Roll (Was Made For You)
 
Låtlistor nedskrivna av Bosse Olsson, Tackar för dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *