The Weather Station och I´m Kingfisher spelade i Pusterviks matsal – Torsdag 24 april 2018

Det blev en intim kväll torsdagen 24 april uppe i Pusterviks matsal. Först fick vi 35 minuter med I´m Kingfisher, en soloartist som nu är uppe i sex fullängdsalbum. På de tre första kallade sig den här Grums-födde singer/songwritern Thomas Denver Jonsson. Det var första gången jag fick äran se och höra honom och det var en positiv bekantskap, Han var väldans skicklig på sin akustiska gitarr och låtarna ur hans senaste album Transit var bra. Han är numera bosatt i Lund och har gjort en del turnéer i USA där han spelat förband till Damien Jurado bl.a.

I´m Kingfisher Pustervik 24 april-18

Huvudakt var Torontobaserade The Weather Station ledda av 33-åriga Tamara Lindeman, en indie-singer/songwriter som funnits med i den alternativa folk-americana-scenen ett tag nu, De spelade förresten på Pusterviks stora scen exakt på dagen två år tidigare. Då med ett kort framträdande på ca. 20 minuter som förband till Damien Jurado.

Nu kom Tamara med tre killar i bandet, en ny gitarrist som anslöt i oktober ifjol, medan de andra spelat med henne i tre år. Det var en ganska rockig start medan de efter ca. 20 minuter gick ned i några mer folkinspirerade låtar och Tamara körde solo i två nummer där det blev lite av vibb från hennes landsmaninna Joni Mitchell.

Som ett första extranummer en ovanlig gammal Dion-låt som de gjorde riktigt bra. En timma fick vi med detta spännande band. se låtlista nedan

Låtlista med tack till Bosse Osson

_________________________

Impossible
You And I (On The Other Side Of The World)
Kept It All To Myself
The Most Dangerous Thing About You
Don´t Understand
Black Flies
Power
Thirty
Floodplain  (Tamara Solo)
Loyalty  (Tamara Solo)
Complicit
Way It Is, Way It Could Be
Free
——————————————-
Cover Låt- en låt i lite doo wop stil inspelad av Dion
Traveller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *