Ellen Andrea Wang med trio i fin modern jazzkonsert på Nefertiti – Fredag 27 april 2018

Ellen Andrea Wang är en kontrabasist och sångerska från Sönderland, Norge. Nu vid 31 år fyllda har hon på de senare åren växt fram som ett nytt spännande namn på den europeiska scenen med sin svängiga jazz med lite drag av electronica och popmelodier. Hon fick stor uppmärksamhet när hon blev fast medlem av Manu Katchés band och när hon spelade med Sting på konsert 2016. Hennes band Pixel har turnerat en del även i Sverige och Ellen har även kunnat höras med Marilyn Mazurs Shamania och på Ystad Jazzfestival med The Sofia Project

Hon har gett ut två egna album; Diving (2014) och Blank Out (2017). Nu kom hon till Nefertiti med sin trio fredagen 27 april. De gav en konsert som egentligen kanske är svår att kategorisera i genre, men jazzens improvisationer och känsla finns hela tiden.

 

Senast hon spelade på Nefertiti var i januari 2017, då med Andreas Ulvo på keyboards/piano. Denne var nu ersatt av Erlend Slettevoll som imponerade med sitt lyriska pianospel som han varvade med Rhodes-synt. Han spelade i stil med Esbjörn Svensson. Trummis Erland Dahlén var med även förra gången och var ikväll en stark personlighet.

 

Vi cirka 125 i publiken fick en förtätad konsert i två set på 35 resp. 45 minuter med egna låtar. Sång av Ellen i alla och hon är verkligt driven basist.

 
Låtlista
———–
Air
A Change Of heart
Bad Blood
Heaven
Heart Beat
Fjord Ferry
Electric
Holding On
Perfect Danger
————————-
Peace Prize
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *