Elvis Presley- live on screen på Scandinavium – Fredag 1 juni 2018

Elvis Presley på scen kompad av maffiga Czech National Symphony Orchestra bjöds det på Scandinavium fredag 1 juni. Filmade liveframträdanden från främst Las Vegas 1971-76 men också några från Tv-showen 1968.

Bakgrunden är att RCA och Legacy Records i  oktober 2015 gav ut ett Elvis-album If I Can Dream. Ett album med arkivmaterial av Elvis sång ackompanjerat med nya arrangemang av the Royal Phihlarmonic Orchestra i London. Skivan sålde i över 1 miljon exemplar bara i Europa och i oktober 2016 släpptes uppföljaren The Wonder Of You: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra.

Kort efter albumsläppen genomfördes en exklusiv och utsåld arenaturné i England följt av en Europaturné i maj 2017, där publiken fick uppleva Elvis Presley på storbildsskärm, uppbackad av en hel symfoniorkester samt rockmusiker och en maffig kör som tog the Sweet Inspirations plats.

Priscilla Presley var med på den här turnén som presentatör, Hon inledde de båda halvorna som inalles klockade in på 70 minuter vardera. Till andra delen var hon personlig och gick runt bland publiken på första rad och ställde korta frågor samt visade sedan från scen några hemma-filmer.

Väldigt “amerikanskt” i upplägg med publikflirt o.s.v,  men som helhet tycker jag det är rätt att hålla vid live Elvis fantastiska artisteri om än på detta lite konstgjorda sätt.

Priscilla Presley Scandinavium 1 juni-18

Låtarna som valts ut visar på den rika variationen i Elvis repertoar – från rock och gospel till country och ballader. Bland mer ovanliga som satt extra bra var You Gave Me A Mountain och Just Pretend. I andra halvan var det magiskt med An American Trilogy och avslutande If I Can Dream.

 

.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *