Jason Isbell & the 400 Unit med innerlig och explosiv konsert på Pustervik med Lindi Ortega förband – Söndag 17 juni 2018

Till ett fullknökat Pustervik kom Jason Isbell & the 400 Unit tillbaka söndagen 17 juni. Det var januari 2016 senast och det var samma fyra man bakom Jason som sist. Som Jason säger om sig och bandet från scen “we´re mostly from Muscle Shoals, Alabama”.

Bandet utgörs av Sadler Vaden (gitarr), Derry deBorja (keyboards/accordion), Chad Gamble (trummor) och Jimbo Hart (bas). Ett riktigt bra band som nu fått spela länge tillsammans och där också skall sägas att Jason Isbell är en duktig girattrist också.

Det var förstås en hel del från senaste albumet The Nashville Sound, som t.ex fina Last Of My Mind, och White Man´s World, men också väl valda ur äldre plattor,  till och med två från hans tid med Drive -By Truckers där Decoration Day alltid är en höjdare. Bland det bästa var Cover Me Up, där också Sadler imponerade.

Det var en fokuserad och bra spelning med ett band  i form. Allra bäst kanske trots allt  i balladerna men bra “heartland” rock också i en fin ljudmix. Det finns en så stark närvaro hos Jason och det är en ynnest att vi ännu får ha honom på så här intima spelningar. Det var kanske 850 personer inne och vi fick cirka 90 minuters konsert. Det här var den klart bästa av de fyra gånger jag sett honom.

Lindi Ortega gjorde ett kort set med sin vanliga gitarristen Champagne James Robertson plus en trummis. Lät inte alls bra, mest stökigt förutom i två lite mer countrydoftande låtar där Cigarettes and Truckstops kan nämnas. Lindi som annars varit skön att höra på Pustervik två gånger tidigare verkar ha ändrat lite stil. Några låtar var ur hennes femte album Liberty, utgivet i mars.

Lindi Ortega

Låtlista med tack till Bo Olsson

————————————–

Hope The High Road
24 Frames
Anxiety
White Man´s World
Decoration Day (Drive By Truckers)
Codeine
Outfit (Drive By Truckers)
Last Of My Kind
Cumberland Gap
Tupelo
Stockholm
Cover Me Up
Never Gonna Change 


Flying Over Water
If We Were Vampires

Låtlista Lindi Ortega

——————————–

Angels
Demons Don´t Let Me Down
The Comeback Kid
Ashes
Ciggarettes & Truckstops
Till My Dying Day
You Ain´t Foolin´ Me

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *