Daniel Norgren med band gav storpubliken en magisk kväll på Liseberg – Onsdag 4 juli 2018

Daniel Norgren kom med tre man i bandet til Lisebergs stora scen onsdagen 4 juli och gav oss en intensivt bra rock/blues-konsert på nära nog två timmar. Medmusiker var Anders Grahn på ståbas, Andreas Filipsson på gitarr och keyboards och Erik Berntsson på trummor.

En stor publikskara var på plats, cirka 15 000 angavs senare. Lite skillnad mot när Daniel kom fram som soloartist i slutet av 00-talet. Minns honom från Åmål´s Blues Fest 2009 och nere på Café Hängmattan 2010. Ensam med en stark inlevelse redan då. Numera är han en verklig publikmagnet var han är drar fram. Ännu en USA-turné är på gång senare i sommar.

Den här kvällen började med en ca. 17-19 minuter lång låt i J J Cale-stil för att sedan trappa upp med mer rock i Neil Young-anda. Det finns förstås också blues i botten på många låtar. Men han är sin egen denne Daniel Norgren, en originell artist med grymma låtar, uttrycksfull röst och till det en bra gitarrist.

Daniel spelade på en Höfner-gitarr som han tidigare på dagen köpt av Bruce Emms nere på MUG. Vid några låtar spelar han också piano och Andreas Filipsson alternerar mellan gitarr och keys.

Det var förstås många låtar från de senaste albumen Alabursy och The Green Stone, vilka gavs ut samtidigt 2015. Dessa är mer avskalade på de skivorna, men samma nerv och närvaro som vi får från dem kommer faktiskt fram även i denna sättning med band. Flera av låtarna drogs ut i närmare 20 minuter men blev aldrig långtråkiga. Kan dock tänka mig att vissa i publiken tyckte att det var lite för utdraget på ett par tre-låtar. Detta var en konsert som berörde och efteråt var vi iallafall många som stod kvar länge helt lyckliga över hela upplevelsen.

Låtlista med tack till Bo Olsson
——————————————
Setlist: 118 Min
Ny Låt (19 Min)
Stuck In The Bones
I Waited For You
So Glad
Ny Låt
People Are Good
Moonshine Got Me (18 Min)
Black Vultures
I´m A Welder
Whatever Turns You On
Ny Låt
Howling Around My Happy Home (20 Min)
Though It Aches
Are We Running Out Of Love

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *