Anna Ternheim i finfin solokonsert på Taubescenen – Torsdag 19 juli 2018

Anna Ternheim kom till Lisebergs Taubescen torsdagen 19 juli, Den här gången helt solo med gitarr och piano på scen. Jag såg henne senast i september 2016 med band på Stora scenen. Stor skillnad förstås men hon var väldigt säker den här kvällen och den stora publiken (kanske 500 eller så) var verkligen lyssnande.

De flesta låtarna var med gitarr, tre olika akustiska ( en hade hon döpt till Lorelei och den var hela 90 år gammal) och en elgitarr på några. På tre låtar satt hon vid pianot inklusive första extranumret, den kanske alltid givna Shoreline.

Anna Ternheim med sin 90 år gamla gitarr, 19 juli-18

I övrigt eget där den countrydoftande The Longer The Waiting… och Let It Rain stack ut i ett annars jämt och tämligen varierat låtval  På pianolåtarna fick jag lite känsla av hon låter som Laura Nyro, Snyggt var det när hon allra sist gjorde sin svenska text till gamla Auld Lang Syne.

Låtlista med tack till Bo Olsson

——————————————–

Better Be
I Say No
I´ll Follow You Tonight
Solitary Mood
Girl Lying Down (piano)
To Be Gone (piano)
No Subtle Men
For The Young
The Longer The Waiting The Sweeter The Kiss
Let It Rain
Ghost Of A Man
Holding On
Just As Friends
—————————-
Shoreline (piano)
Minns Det Som Igår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *