Lena Philipsson drog masspublik till Lisebergs Stora Scen – Onsdag 25 augusti 2018

Lena Philipsson är i år ute på en sommarturné med ett sex-mannaband och de kom Liseberg onsdagen 25 augusti. Det var förstås efterlängtat av många då hon inte gjort någon liknande turné på hela tolv år. Hon har ju mest kunnat ses i krogshower på senare år.

Hennes show Jag är ingen älskling var en föreställning där Lena själv stod för manuset och som framfördes i närmare två år både på fast scen och turné och den lär ha setts av 120 000 personer. Krogshowerna på Rondo har varit uppskattade, men jag kan inte bedöma detta då just hennes shower är bland de verkligt få  jag missat där de senaste tjugo åren.

Inte har jag sett Lena någon annan stans heller sedan sent 80-tal. Så det var kul nu att se hur hon utvecklats och hur säker hon blivit på scen. Det är mycket anspelningar på sex och  det görs med scenrörelser och ett mellansnack av fräckare slag. Funkar bra eftersom det finns en självdistans hos henne hela tiden,

Hon har skippat alla de engelskspråkiga låtarna och schlagerstuk , det passar henne att istället köra modern soul och disco/funk,.Hon gör också tre låtar på piano. Annars mycket keyboard/synt på scen då hon hade två killar på dessa instrument.

Lena fick förstås en nytändning i sin karriär när hon fick Orup som låtskrivarpartner och genom att hon vann svenska Melodifestvialen 2004 med Det gör ont. Hon har kört vidare på denna typ av soulinfluerad pop och gör precis det som Orup var så framgångsrik med på 90-tal. Det är som om hon sedan dess helt ändrat sångsätt och tagit dennes frasering  rakt av, åtminstone live.

Efter 55 minuter är går hon ut men kommer givetvis in för extranummer  Dessa tre är Hon jobbar i affär, Det gör ont och Kärleken är evig. Den senare ordentligt dicofierad,

Bland de nummer hon annars gjorde fanns av de äldre Delirium, Lena anthem och Dansa i neon. Ur senaste albumet från 2015 kom föreutom titlellåten Jag är ingen älskling, Jag kunde va din mamma och Oktober. En rivig – och kanske  lite vågad – låt hon gjorde var Spara dig inte till Jesus, en låt jag inte kan hitta att hon spelat in på skiva.

Här är alla spelplatserna under sommarturnén och som synes är Lena åter i Västsverige i augusti då hon kommer till Stenungsbaden fredagen 24 augusti

28/6 Stadsfesten, Skellefteå

29/6 Kirunafestivalen, Kiruna
30/6 Junsele Djurpark, Junsele
6/7 Latitud 57, Oskarshamn
7/7 Stadsparken, Örebro
13/7 Wisby Stadsfestival, Visby
14/7 Hässlöfestivalen, Karlskrona
18/7 Solgården, Halmstad
21/7 Sommarfesten, Kalix
24/7 Högfjällshotellet, Sälen
25/7 Liseberg, Göteborg
26/7 Hugo, Norrköping
27/7 Fryksdalsdansen, Sunne
10/8 Gröna Lund, Stockholm
11/8 Furuviksparken, Gävle
18/8 Parksnäckan, Uppsala
24/8 Stenungsbaden Stenungsund
25/8 Eksjö Stadsfest, Eksjö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *