Vintage Trouble i R&B-och soulkonsert med fullt ös på Pustervik – Måndag 6 augusti 2018

Vintage Trouble kom tillbaka till Göteborg, sex år efter att de var förband till Lenny Kravitz på Liseberg. Nu till Pusterviks stora klubbscen en varm måndagskväll 6 augusti. Vi var cirka 500 personer som fick se ett band som drog gasen i botten från start med soulrockaren Run Like The River, deras mest kända låt.

Sångaren Ty Taylor är bandets motor och den vi alla fascinerat följer i hans verkligt rörliga scenstil. Han må vara snart 50 år men rör sig som en ung James Brown över hela scenen och flera gånger också ut i publikhavet.

Vintage Trouble bildades i Kalifornien 2010 och har Malmö-uppväxte Nalle Colt på gitarr. Han spelade med Ty redan i dennes tidigare band, det Los Angeles-baserade Dakota Moon som fanns åren 1998-2002 och gjorde två album.

Ty Taylor och Nalle Colt efter spelningen i Göteborg 6/8

Rytmsektionen är basist Rick Barrio Dill och trummisen Richard Danielson och på turné har de också med sig extramedlem i keyboardisten Brian London. Ett rikyigt tight sound har de och bandet fick själva briljera i en 8 minuter lång instrumentallåt innan extranummer.

Ty Taylor och basisten Rick Barrio Dill efter spelningen

De senaste åren har Vintage Trouble varit öppningsband på turnéer för bl.a The Rolling Stones, The Who och AC/DC. Till de senare på Friends Arena i maj 2015 och de kom sedan för sin första egna show i Sverige till Nalen i Stockholm i november 2015. Bandet var sedan en attraktion på Storsjöyran i Östersund 2016

De körde ikväll en rytmiskt laddad musik i en mix av R&B, soul och rock och har uteslutande eget material. De presenterade två helt nya ej inspelade låtar i  So Sorry och Battle´s End. På den förra tog Ty fram sin trombon. Den spelade han på vid två korta tillfällen även senare men inte hördes den särskilt mycket i mixen.

De nya låtarna var okej men hur imponerad man än kan vara över scenshowen och energin så ligger svagheten kan jag tycka i att en del låtar känns som utfyllnad. De har överhuvudtaget inte riktigt bra låtar nog och för mig är det störande när det blir mycket fokus på att vi skall klappa händer, att vi skall sätta oss ned osv.

Sista låt var den fina Not Alright With Me, egentligen den enda lite lugnare balladartade låten som dock slutade i full fart när Ty sprang ned till signeringsbordet innan låten ens var slut. En stor entertainer är han helt klart.

När Vintage Trouble kom till Göteborg hade de precis spelat i Norge på Notoddens bluesfestival och skulle spela på KB i Malmö dagen efter.

Låtlista i en konsert på ca 90 minuter

————————————————–

 1. Run Like The River
 2. Doin’ What You Were Doin’
 3. Nancy Lee
 4. Strike Your Light
 5. So Sorry
 6. Battle’s End
 7. Can’t Stop Rolling
 8. Total Strangers
 9. Pelvis Pusher
 10. Get It [Instrumental] (ca 8 min lång med bandet utan Ty)
 11. Crystal Clarity
 12. Blues Hand Me Down
 13. Knock Me Out
 14. Not Alright With Me

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *