Sator gjorde succé i intensiv rockkonsert på Taubescenen – Tisdag 7 augusti 2018

Sator kom till Lisebergs Taubescen en varm tisdagkväll den 7 augusti och drog mycket folk, säkerligen 700 personer där många stod väl långt bort kan tyckas. En härlig rockkonsert och en urladdning med riktigt bra ljud.

Medlemmar i Sator är Chips Kiesbye, sång/gitarr, Kent Norberg, sång/gitarr, Heikki Kiviaho bas, Hans Gäfvert, keyboards och Micke Solén (fd. Olsson), trummor. Den sättning som nu funnits sedan Hekiki kom med 2003.

De har en ruskigt stark låtkatalog efter mer än 30 år, detta var som Chips sade från scenen sista spelningen på den jubileumsturné de startade ifjol. De kryddade dessa låtar med tre covers : danska The Lollipops gamla I’ll Stay By Your Side har via Hurriganes version I Will Stay blivit som gjord för Sator och vi får också Ring Ring och Gasolins hit This Is My Life. Se låtlista nedan.

Kent Norberg

På första extranumret We’re Right, You’re Wrong fick vi även in på gitarr/sång Tommy “Stommen” Liljegren, känd från Stonecake. Grym spelning där de väldigt samspelta Sators ofta punkiga låtar i god Ramones-anda kändes fräscha på nytt. De har två verkligt bra sångare som alternerar perfekt och för kvällen var den energiske basisten Heikki ute och rörde sig långt bland publiken och var även sångare på Lollipops-låten.

På en låt med gäst på gitarr/sång av Stommen

Låtlista med tack till Bo Olsson

(73 Min)
Ain´t Seen Nothing
Dillinger´s Brain
Wanted: Hope And Pride Before I Die
Pigvalley Beach
Restless Again
Ring Ring (ABBA)
Gamma Gamma Hey
I Will Stay (Lollipops / Hurriganes)
Hitch-hike To Claudine Forks
Turn Off The News
No Reason
I´d Rather Drink Than Talk
I Wanna Go Home
This Is My Life (Gasolin)
ENCORE:
Were Right , You´re Wrong
Do The Dance
Your Ups Get Me Down

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *