Dylan LeBlanc & the Pollies i rockig konsert på Pustervik – Söndag 26 augusti 2018

Dylan LeBlanc har spelat i Göteborg flera gånger nu och de senaste gångerna har han kommit med sitt femmannaband the Pollies innehållande Jay Burgess som gitarrist och Chris James som basist. De var här så sent som 3 september 2017 och du kan läsa min recension från den kvällen om du skriver in Dylans namn i sökrutan.

Det var ganska likt förra spelningen, nu som då en söndagskväll med liten publik och denna kväll var vi kanske uppemot 200 personer. Han hade bytt cellist till en manlig, men i övrigt var det nog samma band. Ett band som debuterade med eget album på lokal etikett nere i Florence, Alabama 2012. Men något egentligt Muscle Shoals-sound tycker jag inte de får fram tyvärr. Sympatisk med cellon men i övrigt på tok för dominerande bas och trummor. Den senare svängde inte alls enligt mig.

Förra året var det 25 minuter singer/songwriter-stil inledning från Dylan, nu lite kortare med bara tre låtar. Vartefter blev det som sist allt röjigare med flera långa jobbiga gitarrdueller mellan Dylan och Jay. Cautionary Tale är titellåten på hans senaste album och den satt trots allt rätt bra.

Vid första extranumret fick vi en verkligt fin sololåt i Death Of Outlaw Billy John som han även gjorde ifjol men då i inledningen. Avslutningen var en Neil Young-låt och det är helt klart åt Crazy Horse-hållet det här bandet gärna vill låta. Mest tröttsamt i längden. Konserten varade i cirka 100 minuter, hade de kortat ned detta hade hjälpt.

Låtlista nedskriven av Bo Olsson

———————————————–

Low (Solo w Cello)
Emma Hartley (Solo w Cello)
5th Avenue Bar (Solo w Cello)
No Honor Among Thieves
Roll The Dice
Man Like Me
I´m Moving On
If The Creek Don´t Rise
Look How Far We Come
Beyond The Veil
Cautionary Tale
Bang Bang Bang
ENCORE:
Death Of Outlaw Billy John  (Solo)
Ny Låt . Kanske nästa Singel!
I´ve Been waiting For You (N.Young)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *