Ola Magnell i lyckad visrock-konsert på Taubescenen – Lördag 1 september 2018

Ola Magnell kom till Lisebergs Taubescen lördag 1 september. Med Carl Ekerstam på akustisk gitarr, Jonatan Stenson på lap steel gitarr och Johan Håkansson på trummor. Finfint väder och mycket folk på plats. Senast jag hörde Ola var på samma scen i juli 2012 då med två musiker i form av samme Carl Ekerstam men också Ted Hector på orgel.

Snyggt och bra sound den här ljumma höstkvällen med dessa musiker som är bland Sveriges bästa på resp. instrument. Olas mick puffade första kvarten, men det redde upp sig och det kändes också som att Ola behövde lite tid på sig för att komma igång riktigt.

Vilken fin låtskatt han har Ola. Han skivdebuterade 1974 och senaste albumet Rolös kom 2010, På alla dessa skivor däremellan finns det minsann pärlor att välja bland . Det var några från det Rolös och även ett par från albumet innan dess, Vallmoland från 2003. En del mindre kända låtar fick vi, men också förstås de förväntade 70-tals klassikerna mot slutet i en 75 minuter lång konsert. Bra upplägg.

Ola Magnell och Jonatan Stenson

Låtlista

————-

xxxxx

Ett hus

Sisyfos (Ta mig hem)

Blues för Amadeus

Ev vän i viken

xxx sjöng Åt helvete i refrängen?

xxx Bra för dig ?

Bruten vinge

Innan elden brutit ut

Tomma tunnor

Rulltrappan

Kliff

När jag dör

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer på scen, personer som spelar musikinstrument, konsert och natt
Jonatan Stenson
 
 
Bilden kan innehålla: 1 person, på scen, spelar ett musikinstrument och sitter
Carl Ekerstam
Innan Ola spelade Nicolai Dunger med band. Såg bara de två sista låtar men fick några foton. På trummor Bengt Berger, på bas Nikke Ström och på gitarr Tomas Tjärnkvist.

Tomas Tjärnkvist, Nicolai Dunger och Bengt Berger
En kommentar Lägg till din
  1. Tack, intressant att nästan lite på måfå kolla tillbaka genom åren i din blogg. Den gode Magnell visste jag alldeles för lite om. Faktiskt lyssnade jag väl inte så noga förrän någon gång vid millennieskiftet, då du hade lagt in hans låt “Ett hus” på spellistan för något avsnitt av programmet “Lunch med Lena” i P4 Radio Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *