Carl Verheyen Band imponerade i intim miljö i Kungsbacka – Tisdag 4 september 2018

Superskicklige gitarristen och sångaren Carl Verheyen från Los Angeles kom tillbaka till Kungsbackas lilla restaurang Ester tisdag 4 september. Med samma kaliforniska musiker som sist för två år sedan, basist Dave Marotta och trummis John Mader. Tre verkligt meriterade musiker av högsta klass och man får nypa sig i armen över att Kungsbacka bluesförening kan boka in något liknande till en sådant intim spelning. Vi kanske 100 i publiken fick en kväll vi aldrig glömmer.

.

Det var verkligt varierat med jazzrock,blues,funk,country. Det finns inga gränser för musikstilarna de här killarna behärskar. Många egna låtar då Carl gjort 14 egna album, senast ett bluesalbum där vi fick några låtar bl.a egna Stealing Gasoline. Slutlåtar ikväll dock covers, Bloody Well Right (från Supertramps repertoar, gruppen som Carl var turnémedlem hos i många år) och George Harrisons Taxman.

Taxman gjorde de även förra gången. Dock fanns inte denna med förrän längre ned på den låtlista jag fotade av. Här ser man att de nog hade tänkt spela längre än de ca 105 minuter vi fick i ett enda set. Eventuellt var det tänkt två set. Carl hade lite problem angående medhörningen berättade han för mig efteråt. John Mader var i toppform i med trumsolon i Slang Justice och Supertramp-låten allra sist.

Före dem en halvtimma med schweiziska Singer/songwritern Bettina Schelker. Det var hennes tredje spelning på samma ställe, 2015 före Eric Gales och 2016 före Carl Verheyen. En låt som sticker ut bland hennes egna är Uma Thurman.

Schweiziska Bettina Schelker

Tre bilder som Claes-Håkan Abrahamsson tog när vi två konsertmusikentusiaster fick lite snack med de tre kaliforniska musikerna.

Jag och Carl Verheyen
John Mader och jag
Dave Marotta och jag
Låtlista
—————
Beyond My Reach
I Take What I Want (Sam & Dave)
Someday After Awhile (You´ll Be Sorry (Freddie King)
Stealing Gasoline
Highland Shuffle
Lies (Knickerbockers)
Diamonds
Adeline
Jerry´s Breakdown (Jerry Reed)
Slang Justice
Closing Time Blues
Little Swamp
Taxman (Beatles)
—————————————————————
Bloody Well Right (Supertramp)

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer på scen och personer som spelar musikinstrument

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *