David Crosby i fin form med suveränt band på Konserthuset – Onsdag 5 september 2018

David Crosby kom med fem musiker till Konserthuset onsdagen 5 september. Första gången med egen konsert i Göteborg och bara andra gången någonsin efter spelningen med Crosby & Nash på Rondo 8 februari 2005.

Det trodde man nog inte att denne rocklegend skulle kunna vara vid såpass god vigör vid nyss 77 år fyllda. Rösten höll verkligen ikväll. Han har också varit produktiv på skiva senare år och har nu på den här turnén dragit ihop ett fint band, kallade Sky Trails Band efter sitt senaste album. Titellåten Sky Trails var en duett med Michelle. En av verkligt få ur hans senare repertoar ikväll, kanske inte konstigt eftersom flertalet i publiken nog ville höra honom i de mer välkända låtarna.

När David presenterade sitt band påpekade han att all fem hade egna band. Musikerna var Jeff Pevar på gitarr, estlandsfödda Mai Leisz på bas, Steve DiStanislao på trummor, kanadensiskan Michelle Willis på keys /sång och som kapellmästare och på keys Davids son James Raymond.

Med Pevar och Raymond har ju David haft gruppen CPR som gjorde sitt första av fyra album redan 1998. De övriga är unga musiker som nog gjort gott för David att turnera med.

I första setets timma fick vi bl.a. kända nummer som Guinnevere, Long Time Gone och  t.o.m en Byrds låt i Eight Miles High.

Som helhet varvades det väldigt bra mellan rockigare och mer lugna nummer och David lät bandet spela ut rejält. Det var skön variation mellan mellan mer akustiska och rejält rockiga nummer. Framme vid extranumren Almost Cut My Hair och Ohio var det fantastisk stämning bland de kanske 700 som var inne.

Låtlista

—————————————-
In My Dreams  
Morrison (CPR-låt)
Tracks In The Dust
Thousand Roads
Guinnevere
Eight Miles High
What Are Their Names
Long Time Gone
Déjá Vu  

—————————————————-
Lee Shore
Rusty And Blue
Sky Trails (Sång; David & Michelle)
Delta
Janet (Sång; Michelle)
Angel Dream (CPR-låt)
Wooden Ships
————————–
Almost Cut My Hair
Ohio

En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *