Joe Bonamassa i Lisebergshallen med kanonband – Onsdag 26 september 2018

Joe Bonamassa kom tillbaka i Göteborg onsdagen 26 september. Sex år sedan sist på Svenska Mässan och åtta år sedan Lisebergshallen senast. Nu med femmannaband där vi hade verkligt meriterade Reese Wynans på orgel/keys, (som jag senast hörde live med Stevie Ray Vaughan 1988) New York-trummisen Anton Fig och Nashville-baserade Michael Rhodes på bas, två säkra blåsare i form av Lee Thornburg på trumpet och Paulie Cerra på saxofon och två australiska körtjejer varav den ena lär vara dotter till sångaren Jimmy Barnes.

Det var en rivig start med bluesrockig stil där de fyra första låtarna var från nya albumet Redemption och de klockade in på dryga 6 minuter vardera. Joes solon ganska korta i dessa men han kom ju att ha långa uppvisningar längre fram. Han är verkligen en mästerlig gitarrist, att hans fingrar håller för dryga 2 timmars konsert är ett under.

 

Efter dessa låtar från nya albumet kom det att bli blandat med lite äldre och några covers. Jag gillade särskilt hans bluesigare sida som i Albert King-låtarna Don´t You Lie To Me  och Breakin´ Up Somebody´s Home. Nobody Loves Me But My Mother satt också fint. Se låtlistan nedan.

 

Han gjorde inga låtar från de allra tidigast plattorna men väl som extranummer titellåten från hans album från 2007 Sloe Gin. Denna gjorde han inte på Johanneshov två dagar innan då han avslutade med Mountain Time. Liksom han senare gjorde såväl i Oslo som Köpenhamn. Så där fick vi vara nöjda för Sloe Gin är fantastisk.
På de två senare konserterna gjorde han också Little Girl, känd från John Mayall´s Bluesbreakers och den missade vi i Göteborg.
 
Låtlista Lisebergshallen
———————————————————-.
 
  1. King Bee Shakedown
  2. Evil Mama
  3. Just ‘Cos You Can Don’t Mean You Should
  4. Self Inflicted Wounds
  5. Don’t Lie To Me (Albert King)
  6. No Good Place For The Lonely
  7. How Deep This River Runs
  8. Breaking Up Somebody’s Home (Albert King)
  9. Slow Train
  10. Nobody Loves Me But My Mother
  11. Boogie With Stu (Led Zeppelin)
  12. Last Kiss

13. How Many More Times (Led Zeppelin)

  1 4. Sloe Gin
 
 
Reese Wynans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *