Fish kom till Pustervik och gav oss minnen från Marillion-tiden – Måndag 8 oktober 2018

Fish kom till Pusterviks stora klubb måndagen 8 oktober. Med Marillion-låtar mestadels och några från soloplattor, vissa från kommande album. Fyra man i kompet plus körsångerska.

Det var mer vanlig rock än proggrock långa stunder. Den storväxte skotten Fish har ännu en enormt bra röst. Han var som en trygg teddybjörn där han liksom lufsade omkring på scen, på några låtar satt han ned på en pall.

 

Ca 800 pers inne på Pustervik i en ca 2 timmars konsert som aldrig blev tråkig egentligen. Låtarna från Marillion-tiden var alla från albumet Clutching At Straws. detta kom 1987 och blev det sista med Fish som sångare, De spelade i Scandinavium den 13 november 1987 med det albumet i ryggen, Det var ett starkt helgjutet album med tre singlar “Incommunicado”, “Sugar Mice” och “Warm Wet Circles” och de har stått sig bra dessa låtar.

 

Förband var svenska Moon Safari och eftersom jag bara hann in till sista låten kan jag bara konstatera att de hade verkligt bra ljud och var som ett proggband från 70-talet med många taktbyten och bra sång från flera medlemmar. Dessa ser jag mer än gärna en hel konsert med, Vissa jag mötte var helt lyriska över detta Skellefteåband som fick spela i tror jag 35 minuter.

LÅTLISTA- Fish  8 oktober-18
 1. Slàinte Mhath (Marillion)
 2. Man With A Stick
 3. Hotel Hobbies (Marillion)
 4. Warm Wet Circles (Marillion)
 5. That Time of the Night (The Short Straw) (Marillion)
 6. Little Man What Now
 7. Torch Song (Marillion)
 8. White Russian (Marillion)
 9. Just for the Record (Marillion)
 10. C Song
 11. Going Under(Marillion)
 12. Sugar Mice (Marillion)
 13. Waverley Steps
 14. The Last Straw (Marillion)
 15. Tux On (Marillion)

 16. Incommunicado (Marillion)

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *