American Aquarium med ledare BJ Barham och support Anthony D´Amato i Falkenberg – Onsdag 24 oktober 2018

American Aquarium med sångaren/gitarristen/låtskrivaren och ende originalmedlem BJ Barham från Raleigh, North Carolina i en av bara två Sverigespelningar den här turnén i Tryckhallen, Falkenberg onsdag 24 oktober 2018. Jag såg dem på samma ställe så sent som i maj förra året och du kan läsa min recension därifrån om du skriver in gruppens namn i min bloggs sökruta.

Det är Americana-musik med rocktwang men också countrydoftande ballader med pedal steel. Den karismatiske 34-årige ledaren BJ Barham hade nu bytt ut precis alla musiker sedan sist och hade börjat med att rekrytera basisten från Nashville berättade han för mig efteråt. Denne kände gitarristen från Austin och keyboardisten hade han hittat i Atlanta. Enda namnet jag uppfattade var Adam Kurtz från Nashville som spelade pedal steel.

Egna starka låtar där BJ speciellt imponerar i lugnare mer berättande låtar. Man hör drag av Jason Isbell och denne har ju också varit producent för några AA skivor genom åren. Mot slutet en John Prine-cover Sweet Revenge.

90 minuter inför ca 150 mer än nöjda i publiken.

Låtlista American Aquarium med tack till Bo Olsson


One Day At A Time
The World Is On Fire
Tough Folks
Casualties / St Mary´s
The Man I Supposed To Be
American Tobacco Company
Losing Side Of 25
Wolves
Hurricane
Jacksonville
Nothing To Lose
Crooked + Straight
Tennessee
Sweet Revenge (J. Prine)
Lonely Ain´t Easy
Rockingham
————————————————-
Funny How It All Works Out (Solo)
Katherine Belle

Jag och BJ Barham efter konserten

Förakt var singer/songwriter Anthony D’Amato från New Jersey ursp. men sedan länge bosatt Brooklyn,New York. Han fick 40 minuter och är klart intressant.

Anthony var i Falkenberg även i januari 2017 som föract till Joshua James. Den gången såg jag bara två låtar men fick nu höra hela hans konsert. Lovande. Johua hade producerat den EP han nu är aktuell med.

Låtlista  med tack till Bo Olsson

————————————
Was A Time
Let Me Die
The Oyster And The Pearl
Passing Through
Rain On A Strange Roof
If It Don´t Work Out
Calico, Alone
Ballad Of The Undecided

Jag och Anthony efter hans gig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *