Radio Nostalgi firade 25-år med välmatad gala i Kungsbacka Teater – Söndag 4 november 2018

Söndagen 4 november 2018 var det stor gala inför ett helt fullsatt Kungsbacka Teater. The Spotnicks var första akt ut och de fick hela 40 minuter speltid. Där det nog var planerat kanske 25 minuter, men jag tror inte publiken kunde få nog av dem egentligen. Vilken låtskatt.

The Spotnicks; Kent Brännlund, Bob Lander,Stephan Möller och Bo Winberg

Gruppens originalmedlemmar Bosse Winberg och Bob Lander ännu igång med bandet. Vi fick som inledning Ghost Riders In The Sky  och sedan kom bl.a Jessica, Midnight Special, Last Date, My Bonnie, Orange Blossom Special och allra sist Amapola. Övriga i bandet på trummor Stephan Möller, på gitarr Kent Brännlund och på bas Göran Sanfridsson .

Leif Rockprinsen Carlsson

Nästa akt var Leif “Rockprinsen” Carlsson som kompades av gruppen The Songwriters Ed med gitarristen Davey Barnes. Efter några nummer med Leif  presenterades Michelle Birkballe från Århus i sitt första Sverige besök. Hon började med Bob Segers riviga Old Time Rock´n Roll, en cover av Melanies Look What They´ve Done To My Song och drog egna Rock This Party i Wanda Jackson-stil. En frisk fläkt. Till sist även två duetter med Rockprinsen.

Efter paus inledde superbasisten Magnus Rosén men ett stycke på hela tio minuter, Snygga filmer bakom där man såg Magnus  i diverse sammanhang från bl.a tiden i hårdrock Hammerfall.
Detta inslag var mycket uppskattat.
Härefter fick vi se Streaplers-videon med  Rockin´  Robin från 60-talet och in kom fyra av de fem medlemmarna  ur den gruppen. Sångaren Gert Lengstrand, gitarristen Göran Liljeblad, basisten Håkan Liljeblad och trummisen Bjarne Lundqvist.
De drog kända Streaplers-låtar. Började med en rivig Mule Skinner Blues innan Bjarne tog vid på sång med The Great Pretender och Vad har du under bluesen Rut. Gert hade skrivit en ny lite skojig text till Paul Ankas Diana och de avslutade med Diggety Doggety.
Mule Skinner Band
Därefter följde två Elvis Presley-låtar med Billy Bremner Trio där Billy kompletterades av Micke Finell på bas och Roffe Jansson på trummor.
Billy Bremners trio kompade sedan kvällens huvudakt Linda Gail Lewis, som var lika bra som alltid förr. Hon har kvar all sin sprudlande energi och har med nya skivframgången Wild Wild Wild-LPn ihop med Robbie Fulks återigen blivit ett omskrivet namn även i hemlandet. Vi fick en dryg halvtimme med henne där hon drog bl.a Roll Over Beethoven, Blueberry Hill, Whole Lotta Shakin´  Goin´ On och med alla kvällens medverkande inne på scen avslutande Great Balls Of Fire.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *