Father John Misty med sex man bakom sig i ett nära fullsatt Konserthus – Söndag 11 november 2018

Father John Misty kom till Konserthuset i Göteborg söndagen 11 november med sex musiker. Två och ibland tre keyboardister, en trummis, en basist och ytterligare två gitarrer. Väl maffigt antal kan tyckas för oss som vill höra mer av texterna. De gick väl uppfatta rätt bra, men det var också en ljudmatta runt dem.

 

En svajig konsert där det var lite jämntjockt ljud i starten, men det öppnade upp sig efterhand och det fanns ändå en del bra inslag under de cirka 1 tim 40 minuterna. Han har starka melodier och sjunger bra och varierat. Men det var ju si och så med publikkontakten ikväll. Inte många ord sades så det var något opersonligt över hela tillställningen. Å andra sidan har hans mellansnack de gånger jag sett honom tidigare inte varit alltför genomtänkta.

 

Bäst blev det i extranumren  där han var helt solo i det första The Palace. I Love You, Honeybear fick nog kvällens bästa respons. Den allra sista Date Night var stökig i Lou Reed-stil Det var alltför få låtar med verkligt Americana-sound. Den stilen var mer påtagligt när han var på Trädgårn 30 maj 2016 och på Way Out West i augusti 2015. De album han då hade aktuella är hans bästa. De två senare når inte alls upp på den nivån

 
Först fick vi 40 minuter av Bedouine, en singer/songwriter i Joni Mitchell-stil baserad i Los Angeles men som är armenier född i Syrien och uppvuxen i Saudiarabien. Väldigt många ballader varav en var på armeniska. Jag gillar ju stilen om låtarna håller , satt på tredje rad mitt framför henne och kunde koncentrera mig bra på hennes låtar. Tyckte det var en fin stund men kan förstå dem som tyckte det var väl många låtar i moll.
 
 
 
Låtlista Father John Misty
——————————————————-
 1. Hollywood Forever Cemetery Sings
 2. Mr. Tillman
 3. Disappointing Diamonds Are The Rarest Of Them All
 4. Nancy From Now On
 5. Chateau Lobby #4 (in C for Two Virgins)
 6. Total Entertainment Forever
 7. Things It Would Have Been Helpful To Know Before The Revolution
 8. Ballad Of The Dying Man
 9. Hangout At The Gallows
 10. I’m Writing A Novel
 11. When The God Of Love Returns There’ll Be Hell to Pay
 12. I Went To The Store One Day
 13. Please Don’t Die
 14. Real Love Baby
 15. God’s Favorite Customer
 16. Pure Comedy
 17. Holy Shit
  ————————————
 18. The Palace
 19. So I’m Growing Old On Magic Mountain
 20. I Love You, Honeybear
 21.  Date Night

Låtlista Bedouine

——————————————-

 1. You Kill Me
 2. Solitary Daughter
 3. Nice and Quiet
 4. Come Down in Time
 5. Louise
 6. Bird
 7. Dusty Eyes
 8. One of These Days
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *