The Zombies och Uriah Heep samma kväll i ett fullpackat Fryshuset, Stockholm – Tisdag 27 november 2018

Äntligen fick jag se och höra ett av mina favoritband från 60-talet live. Brittiska The Zombies kom till Fryshuset i Stockholm en tisdagskväll 27 november. Med två originalmedlemmar från starten redan 1961 i sångaren Colin Blunstone och organisten Rod Argent. Båda i remarkabelt bra i form ännu.

De kompletterades av gitarristen Tom Toomey som varit med sedan 2010, trummisen Steve Rodford som varit med sedan 2004,  samma år som dennes fader Jim Rodford kom med som basist. Jim var kusin till Rod Argent och medlem i bandet Argent 1969-76 och förstås också  känd som the Kinks basist 1978-1996. Nu avled ju tyvärr Jim tidigare i år efter en fallolycka i sitt hem och är nu ersatt av danske Sören Koch.

En finfin om än för kort konsert blev det. De hade bara 65 minuter på sig. En oväntad startlåt var en cover av Bo Diddleys Road Runner, men snart kom de med bl.a tre låtar ur Odessey And Oracle-albumet med Time Of The Season som topp. De testade också nytt material i form av låtarna Moving On och Edge Of The Rainbow där den senare var en topplåt.

Rod Argent 27/11-18 Stockholm

Vi fick en lång version av Argents Hold Your Head Up och en maffig She´s Not There som avslutning inför kanske 400 personer. Flera härliga mellansnack från Rod och Colin livade upp. Detta var verkligen bra.

Ytterligare 200 personer var det säkert inne för efterföljande band Uriah Heep. De har en fortsatt trogen publik genom åren även om nu bara en originalmedlem återstår i kraft av gitarristen Mick Box.

Mick Box

Men kanadensiske sångaren Bernie Shaw och keyboardisten Phil Lanzon har nu varit medlemmar sedan 1986. Shaw är en personlighet som frontman och Lanzon fyller Ken Hensleys gamla roll utmärkt. De är bägge säkra och starkt bidragande till att gruppen än idag fungerar och drar folk. Box är väl inte precis den mest karismatiske av gitarrister inom rocken, men han fyller ut rejält som ende gitarrist och är bra i samspel med keyboardisten bl.a.

Uriah Heep med Bernie Shaw vid sångmicken Stockholm 27 november-18

Trummisen Russell Gilbroook kom med 2007 medan basisten Davey Rimmer anslöt 2013 när den från David Bowies band kände Trevor Bolder gick bort. Bolder hade då varit med i Uriah Heep ända sedan 1976 och jag minns hans fina spel senast jag såg gruppen på Trädgårn i september 2011.

På deras konsert stod jag lite sämre till och det lät väl kanske lite jämntjock i början. De hade ett nytt album betitlat Living The Dream ute och det kom förstås flera låtar från detta. Men under andra halvan ,efter ca 40 minuter, kom de låtar från det tidiga 70-talet många nog ville höra. Gypsy med Box på akustisk gitarr, en lång July Morning var skön liksom Look At Yourself.

LÅTLISTA The Zombies

Road Runner

I Want You Back Again

I Love You

Moving On

Edge Of The Rainbow

Care Of Cell 44

This Will Be Our Year

Time Of The Season

Old And Wise (från Colins samarbete med Alan Parsons Project)

Hold Your Head Up

She´s Not There

Bilden kan innehålla: 1 person, som ler, på scen, spelar ett musikinstrument, konsert, natt och inomhus
LÅTLISTA URIAH HEEP
———————————-
Grazed By Heaven
Return To Fantasy
Living The Dream
Too Scared To Run
Take Away My Soul
Knocking At My Door
Rainbow Demon
Waters Flowin´
Gypsy
Look At Yourself
Lady In Black
——————-
Sunrise
Easy Livin´
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer på scen, natt, folkmassa och inomhus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *