Sissel Kyrkjebö skapade fin stämning i Lisebergshallen – Fredag 30 november 2018

Sissel Kyrkjebjö kom fredagen 30 november till Lisebergshallen i Göteborg. En tradition att hon kommer med sitt program Sissels Jul till just den lokalen. Lite synd att det bara är kring jul hon turnerar, men som tur är så breddar hon det hela med annat än traditionella jul- och vinterlåtar. Hon öppnade som vanligt med Nu tändas tusen juleljus.

 

Sissel kom i år med idel norska musiker förutom amerikanske Tim Carmon på keyboards. Kvar från tidigare år är bl.a Steffen Isaksen på keyboards och Håvard Bendiksen på gitarr. Tim Carmon från Los Angeles har varit med de två senaste åren också och han har meriter från turnéer med bl.a Eric Clapton, Stevie Wonder och B.B King. Tim fick även sjunga i Heaven Help Us All och en uppsluppen duett med Sissel i Baby It´s Cold Outside. En klart viktig musiker för helheten under många år i Sissel Jul.

Däremot fick vi inte de tre engelska körsångare hon haft med på scen de senaste åren. Istället har hon en lokal gästsångerska på varje spelplats. Vi fick höra Frida Linnell,  som utbildat sig i London och Stockholm men nu går från musicalskolan vid Artisten. De gjorde West Side Story- klassikern Somewhere ihop fint och Frida kom även in för Härlig Är Jorden allra sist.

Bland övriga låtar fanns två Beatles-låtar i Let it Be och All You Need Is Love. Den senare övergick i Jackie De Shannons Put A Little Love In Your Heart. Pie Jesu var en annan verkligt fin stund.

Sista tre numren var Unchained Melody, O Helga Natt och Härlig Är Jorden. Konserten varade i ca 95 minuter och jag gillade att det var lite mer plats för Sissel själv nu utan de tre körsångarna. Många ballader blev det och inte mig emot. Det är helt enormt vilken röst Sissel har.

Detta var en av de allra sista konserterna någonsin i Lisebergshallen. En värdig och stämningsfull final för min del med en världsartist som Sissel på en arena som väl inte alltid varit helt passande för alla akter, men där jag sett massor med bra musik.

Min första konsert på det stället tror jag var Johnny Winter 1984. Sedan finns verkligt minnesvärda konserter med namn som James Brown, Cliff Richard, The Shadows, Diana Krall, Leonard Cohen, Robert Plant, Melody Gardot, Regina Spektor, Lynyrd Skynyrd, Van Morrison, Procol Harum, Brad Paisley, Joe Bonamassa, Morrissey, the Pogues, Suede m.fl

 

 
 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *