Linda Gail Lewis med Billy Bremner Trio i rivig rockshow på Apple Hotel – Lördag 8 december 2018

Linda Gail Lewis med Billy Bremner på gitarr, Micke Finell, bas och Roffe Jansson på trummor spelade i nedervåningen på Apple Hotel i Munkebäck, Göteborg lördagen 8 december. I publiken kanske runt 70-80 personer.

Linda är alltjämt en energisk och verkligt proffsig artist. Hon har nu ett tag kallats the Queen of Rock´n Roll och det lär inte finnas någon som kan ta den äran från henne. Inte när det gäller den här musikstilen.

Röst och pianospel lika bra som alltid och extra kul ikväll att vi även fick höra Billy Bremner i några längre solon. Den i Aberdeen uppväxte gitarristen minns vi från tiden med Rockpile. De senaste decennierna har han varit mer eller mindre bosatt i Norrland. Billy berättade för mig att han föddes 1946, flyttade till London som 17-åring och blev professionell musiker redan då. Han visade mig sin fina gamla gitarr av märket Esquire.

Vi fick höra mest 50-talslåtar varav många av Jerry Lees klassiker alltid måste vara med i en Linda Gail-show förstås, men också tre Hank Williams-låtar. I ett sjok i första halvan gick hon igenom låtar från Sun-artisterna i Million Dollar Quartet. En härlig konsert på två gånger 40 minuter där ett av de få nya numren var titelspåret ur hennes senaste succéalbum Wild Wild Wild, ur vilket vi fick även öppningslåten ikväll Boogie Woogie Country Gal.

Låtlista

——————————–

Boogie Woogie Country Gal
Roll Over Beethoven
Blueberry Hill
Jambalaya (On the Bayou)
Rip It Up
Crazy Arms
Blue Moon Of Kentucky
Boppin´ The Blues
Ring Of Fire
Shake Rattle And Roll
Good Golly Miss Molly
——————————————-
I´ll Sail My Ship Alone
You Win Again
I Saw The Light
Always On My Mind
Wild, Wild, Wild
All Shook Up
Blue Suede Shoes
Rockin´My Life Away
High School Confidential
Whole Lotta Shakin´Goin´On
Great Balls Of Fire
Rocking Around The Christmas Tree

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *