Chance McCoy kom till Tryckhallen i Falkenberg – Lördag 19 januari 2019

Chance McCoy kom till Tryckhallen i Falkenberg lördagen 19 januari, dit närmare 100 personer hade kommit. Kompad av tre svenska musiker. Från norrländska gruppen Jetbone, basisten Gustav “Gurten” Sjödin och keyboardisten Rasmus Forss. Kompletterad med trummisen Simon Wilhelmsson från Pajala som bl. a i flera år spelat med Doug Seegers.

Chance är född 1979 och kommer från Harpers Ferry, West Virgina där han delvis bor kvar men har etablerat sig även i Nashville som folkmusiker i ordets bästa bemärkelse.

Vi känner Chance från Grammy-belönade gruppen Old Crow Medicine Show där han fått rota sig i old time och bluegrass-traditionen, men i eget namn eller med JP Harris som jag såg honom 2017 på Oceanen anammar han även influenser från alla möjliga håll och kanter. Inte minst rockmusik.

Chance är på gång senare i år med ett soloalbum, det första sedan 2008. Det var många av dessa kommande vi nu fick höra, särskilt bra var The Shape I´m In, (Inte The Bands låt utan en egen). Det var annars mest rock den här kvällen, lysande gitarrspel från hans del. På tre låtar tog han fram sin fiddle.

Jag och Chance efter spelningen

Verkligt följsamt och bra spelat av de norrländska killarna och detta var fjärde spelningen på denna turné som omfattar närmare en månad i hela Skandinavien.

Rasmus Forss,Chance McCoy, Gustav Sjödin och Simon Wilhelmsson

Låtlista med tack till Bo Olsson

Electric Crow
Sugar Baby
Jitterbug Bayou
Lizard In The Spring
See Me Shine
Gospel Plow
Getting There Now
In The Lonesome Pines
The Shape I´m In
No Loves You (Old Crow Medicine Show)
ENCORE:
MEDLEY: Money For Nothing (Dire Straits) / Roadhouse Blues (Doors) / Money For Nothing
The Swimming Song (L.Wainwright III)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *