Peter Carlsson och 9-mannabandet Kjell Gustavsson and Rhythm & Blues Orchestra gjorde succé i ett fullsatt Lorenbergsteatern – söndag 28 januari 2019

Söndagen den 28 januari var det fest på Lorensbergsteatern när den alltid så populäre dalmasen Peter Carlsson var tillbaks på sin favoritscen på Västkusten. Senast var 2014 då han hade sin grupp Blå Grodorna med sig,

I det bandet var under ca tio år trumslagaren Kjell Gustavsson en av de viktiga medlemmarna. Nu har Kjell eget band sedan länge. De har gett ut en rad skivor och spelar flitigt och det är ju helt passande att de på den här turnén som började i höstas lockat in in Peter i sammanhanget. Han har ju annars i flera år legat tämligen lågt med turnerande den gode Peter.

Det blev två avdelningar om ca 53 resp. 60 minuter. Kjells 9-mannaband briljerade i många nummer, alla skrivna av Kjell där Mikael Westman visade sin klass som rhythm & bluessångare. Micke är även härlig som frontman med sin numera rätt stora rutin från sina egna band som Gumbo och Uncle Jam.

Efter två inledande svängiga låtar av bandet steg jublet när Peter Carlsson kom in och vi fick låten Utbränd. Som jag minns som en av få låtar i hans skivutgivning som kom som singel och som vi verkligen spelade ofta i P4 när jag jobbade där. Från första stund har Peter en unik publikkontakt. En historieberättare och sångare med klockren tajming.

Det har ju alltid varit mycket blues i det Peter gjort alltsdan han började spela med Pelle Lindström hemma i Leksand. Med det här härliga bandet bakom sig blev det förstås många godbitar för oss bluesvänner. Peter gjorde bl.a Elmore James-låten It Hurts Me Too, Bo Diddleys You Can´t Judge A Book By The Cover och en rivig Careless Love.

Evert-rap och Fritiof Andersson och jag var höjdpunter där vi fick Peters härliga imitation av Evert Taube. Annat godis var en svensk text till Frank Zappas Cosmik Debris med en skarp text gentemot Livets Ord och Fyra små vedträn är alltid bra.

I Kjells band fanns förutom Westman också Anders Larsson på keyboard/dragspel, Bonne Löfman på gitarr, Pelle Lindh på gitarr/lapsteel/sång, Surgo Benigh på bas och en blåssektion med Martin Lood, trumpet, Bosse Gustafsson, sax och Martin Pålsson på trombon. Samt som extragäst Blå Grodorna-medlemmen Pär Grebacken på saxofon/flöjt och klarinett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *