Martha High & the Soul Cookers åter på Nefertiti med en soulshow – Lördag 9 februari 2019

Amerikanska soulsångerskan Martha High med trio kom åter till Nefertiti i Göteborg lördagen 9 februari. En verkligt röststark dam denna 74-åring med rutin från bl.a James Brown (32 år i dennes band!!) och sedan med Maceo Parkers band.

Kompad av fin trio med lysande italienske hammondorganisten Leonardo Corradi, likadeles italienske gitarristen Roy Panebianco och franske trummisen Tony Match. Förra året var det tillfälligt Erik Wakenius på gitarr. Se recension i mitt inlägg från februari 2018.

Bandet inledde själva med låtar i bägge set och Corradi briljerade med sin Leslie-hammond. När Martha väl kom in i för andra set fick vi en 12 minuter lång svängig Cold Sweat. Slutlåt ivar Showdown, som hon spelade in redan 1979, en discosoullåt som svängde bra.

Lite mycket tramsande med att blanda in publik i danser och allsång drar ned betyget tyvärr. Plus att det som sist var lite väl korta set med Martha väl på scen. Men vilken röst hon har och jag tror nog ändå publiken i den helt fullsatta lokalen var nöjda.

Låtlista  (med reservation för vissa titlar)

Stay Tonight

You Need A Woman Like Me

Sisters

Wang Dang Doodle

Shake Everything You Got

Cold Sweat

Lean On Me

en blues Ej title

Showdown

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *