The Artisanals kom med heartland-rock till Falkenberg – Fredag 22 februari 2019

Det var första Sverigeturnén för heartland-rockarna The Artisanals från Charlotte, South Carolina. De kom via gigs i England till Malmöspelningen på Folk & Rock i Malmö dagen innan och nu var de i Tryckhallen i Falkenberg fredagen 22 februari 2019.

Johnny Delaware är förgrundsfiguren i bandet. Han har varit med i Susto på deras första album. Men ville spela mer utttalad rock och lierade sig med gitarristen Clay Houle, vilken spelade garagerock i ett band i Athens,Georgia innan han för två år sedan var med om att bilda detta band. Övriga på scen ikväll var Ian Klin på keyboards, Eric Mixon på bas och Nick Recip på trummor.

The Artisanals har ännu bara gett ut ett självbetitlat album. De gjorde de flesta låtarna ur detta plus ett antal nya från det album de precis gjort klart i en studio i Athens.
De har bra låtar – med Angel 42 som starkast – och en stark scenprofil i Johnny Delaware. Killarna var på fantastiskt spelhumör och visade sann spelgädje.

Klart ruffigare sound live än på skivan, men det finns lockså lite kaliforniensound modell The Byrds och Jackson Browne i låtarna. Men också lite Neil Youngs rockattack. Det blev en 75 minuter lång konsert inför ca 120 personer.

Låtlista med tack till Bo Olsson

Country Roads Town
Primitive Style
Time (Ny Låt)
Roll With It
Grow With You
You´re Always Taking Care Of (Ny Låt)
Pound The Rock
Heading (Ny Låt)
Violet (Ny Låt)
Angel 42
ENCORE:
Fear And Fail (Ny Låt)
Drag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *