Billy Ocean imponerade med sin röst och tighta band- en nostalgikick på Trädgårn – Onsdag 20 mars 2019

Det svängde om den nu 69-årige Billy Ocean när han onsdagen 20 mars kom till Trädgårn med ett funkigt och tight femmannaband plus tre körsångerskor. En röststark artist och en personlighet på scen. Som efter sina framgångar med över 30 miljoner sålda skivor bl.a fick nog och ägnade sig åt familjeliv från ca. 1994 och först femton år senare tog upp turnerandet. Nu åker han sedan dess världen över med denna Best Of- tunén och gör succé.

Skön närvaro och vi kanske bara dryga 400 i publiken fick komma tätt inpå den elegant kostymklädde Billy som verkligen inte stod stilla under kvällen. Framme vid hans första stora hit Love Really Hurts Without You, från 1976, var stämningen på topp. Stort jubel efter den. Här fick jag starka nostalgiska minnen från tiden jag sprang på diskotek i Göteborg kring 76-82.

Detta var enda Sverigespelningen för Billy Ocean och vad jag vet första gången i Göteborg. Kanhända första gången i Sverige, men han bör ha varit i Stockholm när han var som hetast på 80-talet.

90 minuter med de flesta hitsen. Red Light… var rejält utdragen och säkert över åtta minuter. Svängde bra om bandet här och hela kvällen. Billy presenterade bandet i slutet, svårt uppfatta namnen men dottern Cherie var en av körtjejerna. Kapellmästare var trummisen Perry Melius, på bas Ray, på keys Jonathan, på gitarr Andrew och på sax David Roach. Den senare en vital del i det r&b/soul-sound vi fick.

Låtlista

Are You Ready

Upside Down

Pressure

Nights (Feel Like Getting Down)

Love Zone

Love Really Hurts Without You

The Colour Of Love

Stay The Night

No Woman, No Cry

Red Lights Spells Danger

Suddenly

Loverboy

Get Outta My Dreams, Get Into My car

When The Going Gets Tough, The Tough Gets Going

———————————————————————————-

Caribbean Queen


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *