Steve Gunn med band uppe i Pusterviks matsal – Torsdag 21 mars 2019

Den Brooklyn-baserade toppgitarristen Steve Gunn kom tillbaka till Göteborg torsdagen 21 mars. Enda Sverigespelningen på lång Europaturné skedde uppe i Pusterviks matsal. Med tre musiker inför dryga 100 pers i Pusterviks matsal ikväll.

Steve är värd mycket större publik så bra som hans låtar är, enormt skönt ganska rent gitarrsound och suveränt samspel med andregitarristen Will. Steve sjunger också bra där alla texter hördes. Mycket hämtat från nya albumet The Unseen In Between där absoluta topp var New Moon under de ca. 75 minuterna. Hans två låtar med akustisk gitarr var också höjdare som kontrasterade fint med den övriga stilen.

Han är inte mycket för mellansnack den gode Steve och lite saknades den där extra gnistan. Tyckte nog han var än bättre i form förra gången den 1 november 2016 nere på Pusterviks lilla klubb. Men å andra sidan är låtarna från nya albumet vassa och bandet var så bra den här kvällen. Rytmsektion var Eric på trummor och Tommy på bas.

Förband var Papercuts, en trio från San Francisco. Ledaren Jason Robert Quever har haft bandet i olika konstellationer sedan 2004 och de spelade bl.a på Trädgårn under en festival 2011. Tyvärr i längden tråkig indierock i Velvet Underground-anda mer gjord för att stanna kvar i replokalen.

Papercuts

Låtlista Steve Gunn med tack till Bo Olsson


Wildwood 
Vagabond 
Chance 
Lightning Fields
New Moon 
Luciano 
Stonehurst Cowboy (Acoustic + Bass)
New Familiar 
Paranoid 
ENCORE:
Morning Is Mended ( Solo Acoustic)
Way Out Weather 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *