Rigmor Gustafsson kom till Nefertiti för releasespelning av nya albumet Come Home – Söndag 24 mars 2019

Rigmor Gustafsson med band för andra kvällen i rad på Nefertiti söndagen 24 mars. Två fina set från denna kanhända bästa svenska jazzsångerskan av idag. Kompad av skickliga musikerna Jonas Östholm på piano, Martin Höper på bas och Chris Montgomery på trummor.

Det är fem år sedan hon gav ut ett album. Det mesta på årets skiva är nyskrivet, alla med melodier av Rigmor. Skivan innehåller också några covers som vi också fick höra. Sist i första set kom Wuthering Heights och de öppnade andra avdelningen med Big Yellow Taxi. Vi fick också svängiga A Different Kind från hennes förra album från 2014

Mot slutet en lång innerlig Over the Rainbow och en finfin tolkning av Birger Sjöbergs Den första gång jag såg dig. Extranummer titelspåret till nya albumet Come Home. Väldigt fin stämning den här kvällen och det här är ett band som t.om blir än bättre live än på skiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *