Dean Brown, Dennis Chambers och Hadrien Feraud, tight jazzrock på Nefertiti – Fredag 5 april 2019

DBIII kallar sig gruppen som kom till Nefertiti fredagen 5 april. Jazzrock-fusion trio från USA med superskickliga musiker. Dean Brown på gitarr, ursp franske Hadrien Feraud bas och den tungt meriterade Dennis Chambers på trummor. Den senare såg jag senast på samma ställe i Mike Sterns band i maj 2018.

Dean Brown,63 var en ny bekantskap för min del, men han har spelat på Nefertiti många gånger, bl.a med David Sanborn och Marcus Miller, men nu första som bandledare. Han var suveränt skicklig.

Ett enda långt set om ca 1.45 min. Varierat med egna låtar av Brown och Feraud . En höjdare var en bluesrockjazzig låt med namn Hail To The King, tillägnad Deans favorit Albert King. Samtliga låtar var instrumentella och av låttitlar uppfattade jag The Battle´s Over, Solid och You. Den senare en komposition av den nu i Los Angeles verksamme franske basisten som också hade gjort en låt vid namn Tell You What.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *