Tedeschi Trucks Band på Amager Bio i Köpenhamn – Söndag 7 april 2019

Äntligen fick jag uppleva detta grymma sydstatsband live. På underbara Amager Bio i Köpenhamn med en publik på ca 1000 personer den här söndagen 7 april. Deras första spelning i Norden denna gång , senare blev det Cirkus i Stockholm (8/4), Oslo (10/4) och åter till Köpenhamn (11/4) samt Randers (12/4).

Remarkabelt nog var det nu första spelningen någonsin i Sverige från detta band från Jacksonville,Florida som skivdebuterade 2011 och i februari i år kom ut med sitt fjärde studioalbum Signs.

På scen nio musiker, varav tre i blåssektionen och tre körsångare. Ledda av äkta paret Susan Tedeschi sång, gitarr och Derek Trucks gitarr. Bägge med Gibson. Derek ofta med slide.

Övriga i bandet var de två trummisarna Tyler Greenwall och J.J. Johnson, keyboardisten Gabe Dixon (som ersätter den i februari i år avlidne mångårige medlemmen Kofi Burbridge (1961-2019). På bas Brandon Boone som helt ny i år efter att de i fem år haft Tim Lefebvre på den positionen.

Blåssektionen utgörs av Elizabeth Lea på trombon, Eprhraim Owens på trumpet och Kebbi Williams på saxofon. I kören Mike Mattison, Mark Rivers och Alecia Chakour.

Suveränt sound med en så skön variation mellan rock blues,soul och gospel. Med ett bluesrockigt groove i botten oftast. Ett första set på dryga 50 min. med eget förutom Lovin´Spoonful-covern Darling Be Home Soon och Key to the Highway.

Första låt i andra set var en fantastisk Statesboro Blues. De körde nu hela 90 min och det var helt lysande rakt igenom. Körsångarna fick var sina låtar med soloinsatser, här blev ett mycket gospel och southern soul-feeling. En av många fina stunder var Susans tolkning av John Prines Angel From Montogmery.

Det här är ett band som verkligen växer ut live och vad jag förstår så varierar de kanske en 5-10 låtar varje konsert. Vet att det under andra tillfällen i Norden framfördes covers som I Pity The Fool, The Letter, Leaving Trunk, Rollin´and Tumblin´, Down In The Flood, Bird On The Wire The Sky Is Crying, Show Me, Let´s Go Get Stoned och Soul Sacrifice.

Låtlista som jag minns den

Laugh About It

Don’t Drift Away

Signs

High Times

When Will I Begin

Right on Time

Darlin´Be Home Soon

Key to the Highway

Part of Me

Statesboro Blues

Let Me Get By

I Walk on Guilded Splinters

Shame

I’m Gonna Be There

Hard Case

Angel From Montgomery

Sweet Inspiration

Made Up Mind

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *