Caleb Caudle i fin Americana-konsert på Pustervik – Tisdag 16 april 2019

Amerikabesök i Göteborg när Caleb Caudle med två man i kompet kom till Pusterviks matsal tisdagen 16 april 2019. Den drygt 30-årige Caleb kommer från North Carolina, bor i Nashville sedan något år och har nu redan åtta album ute när han kom till oss så här i slutet av denna sin månadslånga första Skandinavien-turné.

Det är Americana med bra texter och i sitt utryck är det lite av Jason Isbell och Sturgill Simpson. Med en fantastiskt bra gitarrist i Drew Douglas Taylor som i de mer countrydoftande låtarna påminde mig om soundet hos Don Rich i Buck Owens Buckaroos. När jag frågade Drew om förebild efter showen sade han direkt Roy Buchanan. När jag fick honom att nämna någon nu levande kom han med Laur Joamets, estländaren som en tid spelade med Sturgill Simpson. Han hade överraskande nog inte ännu spelat in något på skiva med Caleb och han bodde i Winston-Salem. North Carolina. Den stad där även Caleb Caudle tills nyligen också var bosatt.

Till detta kom en säker basist i Mark Andrew Miller. Ca. 85 min med bara eget bra material förutom en Hank Williams cover Howlin At the Moon. Två av låtarna mot slutet kommer på hans nästa album som är inspelat ute i Johnny Cash gamla studio i Hendersonville. Dessa lovar mycket, men överhuvudtaget var jag imponerad av allt hans material.

Låtlista med tack till Bo Olsson
Tuscalosa
Piedmont Sky
Call it A Day
Let’s Get To The Bottom Of It 
Empty Arms
Front Porch
Gotta Be
White Doves Wing
NYC In The Rain
Borrowed Smiles
Headlights
Trade All The Lights
Stack Of Tomorrows
Madelyn
Howling At The Moon (Hank Williams)
Uphill Battle
Lost Without You
Love That´s Wild
Monte Carlo (Ny Låt)
Better Hurry Up (Ny Låt)
ENCORE:
Miss You Like Crazy
Carolina Ghost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *