Nicole Atkins gav oss en stark upplevelse uppe i Pusterviks matsal – Onsdag 24 april 2019

Nicole Atkins kom tillbaka till Pustervik i första av tre Sverigespelningar onsdagen 24 april. Nu uppe i matsalen inför en liten men betagen publik. Förra och första besöket var så sent som i augusti förra året när hon fick 40 minuter som supportakt till Dylan LeBlanc nere på stora scenen. Hon kompades då av dennes band the Pollies inklusive cellisten Caleb Elliott. Den senare nu med henne igen och han fick även inleda kvällen med göra 40 minuter solo. Med låtar ur sitt debutalbum Forever To Fade, där han dock har helt band och en hel del stråkarrangemang.

Nicole behärskar många stilar, men det mesta är retropop/soul med inslag av vintage country men också rockigt. Två låtar har hon skrivit ihop med Chris Isaak; Goodnight Rhonda Lee och A Little Crazy. Dessa var bland de bästa ikväll. Allt var bra, hon har en klar och stark röst, väldigt säker på scen med bra mellansnack.

Vi fick under de ca. 70 minuterna tre låtar från kommande album insp. i Muscle Shoales där bandets gitarrist/cellist Caleb Elliott fr. Louisiana numera bor.

På bas Tom och på trummor Mikey. Huvudgitarristen hade varit med på Europaturnén hittils men tvingats åka tillbaka hem av famljeskäl. Vilket innebar att Caleb istället fick var gitarrist på alla utom två låtar i Nicole set. Detta skötte han föredömligt även om hans verkliga huvudinstrument är cellon.

Nicole inledde med en akustisk Neptune City mitt i publiken och slutade ensam med en härlig Over the Rainbow. Knäckande bra konsert.

Låtlista
Neptune City (solo med akustiskt gitarr)
St. Peter (Ny Låt)
Maybe Tonight 
Goodnight Rhonda Lee 
Darkness Falls So Quiet 
Sleepwalking

A Little Crazy
Captain (Ny Låt)
Never Going Home (Ny Låt)
My Baby Don’t Lie 
Cry Cry Cry

A Night Of Serious Drinking
Listen Up 
A Dream Without Pain

The Way It Is

————————
Over the Rainbow (A Capella)

Hon berättade eferåt att hon sedan tre år bor i East Nashville, granne med Nikki Lane

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *