Rod Melancon med rivig rockkonsert i Falkenberg – Fredag 3 maj 2019

Rod Melancon från Louisiana men sedan ett år tillbaka bosatt i Austin kom till Tryckhallen i Falkenberg fredagen 3 maj. Det var hans tionde spelning på den här Sverigeturnén, vilken följer upp den han gjorde i februari 2018.

Då som nu hade han med sig en amerikan i form av gitarristen Will Walden samt tre svenska musiker. Från Sundsvallsgruppen Jetbone kommer Rasmus Fors på klaviatur och Albin Linder på trummor, nu kompletterade med basisten Jonatan Eriksson.

Det var första gången jag ser Rod och han var verkligen stark i sitt utspel. Rejält rockig på de flesta låtarna där hans kraftfulla röst skar igenom på ett härligt sätt. Trots högt tryck gick hans texter fram rätt bra. Starkt textande. Berättande storys en del av dem. På några låtar var det åt singer/songwriter-hållet och definitvt var det så på de två sista extranumren. Ca 85 minuter lång blev konserten.

En del sköna mellansnack där Rod bl.a hyllade Tom Petty, till vilkens ära hans skrivit nya låten The Heartbreakers. En av många låtar första halvtimman från helt nya albumet Pinkville. Hans tredje fullängdare. Även Steve Earle lovordades och kvällens konsert var inte olik de just Earle gjorde när han hade gitarristen Eric Ambel med sig på 00-talet.

Rod tog upp Steph Grace i en låt i slutet.

Vi hade också två suppportakter. Först 25 minuter med Steph Grace med akustisk gitarr, en singer/songwriter från Australien men numer bosatt i Berlin. Därfter en timme med Falkenbergs egne Johan Örjansson med band. Den senare har jag tidigare sett uppe på Pusterviksbaren solo, först 2012 före Joe Nolan och Chet O´Keefe och även 2015 då han gick under artistnamnet Basko Believes. Helt klart har han utvecklats riktigt bra. Säker på scen, bra röst och låtar. En del i rockstil vissa inom americana. Han har en produktion på fem album bakom sig vid det här laget.

Johan Örjansson
Steph Grace från Sydney

Låtlista Rod Melanconmed tack till Bo Olsson

——————————————————–
Pinkville
Going Out West (T. Waits)
Westgate
Rehabilitation
The Heartbreakers
Manic Depression
57 Channels (B. Springsteen)
Cobra
Mad Talkin´Man
Perry
Lights Of Carencro
Marella
Duck Festival Queen
I Wanna Go For A Ride
Redhead
Different Man with Steph Grace
ENCORE:
Feathers Solo w Will Walden bara
Highway 29 (B. Springsteen) Solo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *