Mandolin Orange från North Carolina frälste oss med en av årets bästa konserter – Onsdag 8 maj 2019

Mandolin Orange leds av paret Emily Frantz och Andrew Marlin och de kom nu med kompband till Pusterviks stora klubb onsdagen 8 maj. Baserade i Chapel Hill, North Carolina har de sedan 2009 byggt upp en allt större popularitet med sin skickliga förnyelse av traditionell bluegrass. De har fått ihop sex album varav det senaste Tides Of A Teardrop kom i januari i år.

De är bägge enormt skickliga med Emily på fiddle och Andrew på mandolin. Bägge även sång och gitarr. Andrew, som skriver alla låtarna och de finfina texterna, sjöng merparten och gjorde det med sådan känsla. Emily sjöng solo i två stycken och stämsången dem emellan underbar. Från låt tre kompletterade med Clint Mullican på ståbas, Josh Oliver på gitarr och sång och Joe Westerlund på trummor. Dessa spelade så lyhört och fint.

Det var en fantastiskt fin ljudbild den här kvällen. Ett helt rätt tempo också för den här typen av folkmusik/americana med bluegrass i botten. Långt från den folkrock t.es Mumford & Sons gör. Detta var bland det absolut allra bästa jag sett i år. Drygt 300 pers inne fick en 80 min lång konsert.

De låtar som gick hem bäst var Wildfire, Golden Embers, Late September, countrylåten Lonely All The Time och fina Suspended in Heaven där de sjöng i en enda mick i gammal old timey-stil. Skön var förstås också extranumret där Michaela Anne kom med på sång.

Supportakt Michaela Anne från Nashville fick 35 minuter. Hon har en hel del fina låtar och hade fina mellansnack.

Låtlista med tack till Bo Olsson

—————————————————–
Mother Deer (Andrew & Emily)
Echo (Andrew & Emily)
Calvary (Andrew & Emily)
Golden Embers 
The Wolves
Cold Lover´s Waltz
Late September 
Hey Stranger 
Lonely All The Time
Suspended in Heaven (Andrew, Emily & Josh)
Buried In A Cape (Instrumental)
Hey Adam
Wildfire 
Waltz About Whiskey
Time We Made Time
ENCORE:
There Was A Time w Michaela Anne
Lonesome Whistle 

Mr Country News Thomas Buskhagen och Michaela Anne

Låtlista Michaela Anne

——————————————-
I´m Not Her
One Love Song 
Worrying Mind
Living Without You
By Our Design
Bright Lights and The Fame
Luisa
Ny Låt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *