The Delines i fin soulcountry-konsert på Pustervik – Tisdag 14 maj 2019

Skön soulcountry från Portland.Oregon-baserade The Delines som kom till Pustervik tisdagen 14 maj. Det är Willy Vlautins nya projekt sedan han för två år sedan lade ned sitt långlivade Americana-band Richmond Fontaine

Amy Boone och Willy utgör denna duo som efter succé på en kortare turné bl.a tog dem till Stockholm i slutet av förra året. Amy sjöng alla låtarna med härlig inlevelse. Vi fick höra hela nya albumet The Imperials låtar plus the Oil Rigs at Night från första LPn.

Deras kompband bestod av keyboardisten/trumpetaren Cory Gray som lade ut verkligt sköna solon på vardera instrumenten. Sean Oldham spelade ytterst lyhört på trummor och en stadig basist vid namn Dave. Fint var det när Amy satte sig vid keyboarden för låtarna Where Are You Sonny? och Room On the Tenth Floor där Cory spelade trumpet.

Dryga 75 minuter med många pärlor till låtar och vilka melodier och texter Willy Vlautin skriver!! Hög litterär klass men så är ju Willy också skönlitterär författare vid sidan om musiken. Cirka 200 personer fick en helt underbar upplevelse i denna the Delines näst sista spelning på en ca. tre veckors Europaturné.

Låtlista med tack till Bo Olsson

—————————————————
The Imperial
I Won’t Slip Up 
Eddie & Polly 
Waiting On The Blue 
Holly the Hustle 
Gold Dreaming 
That Old Haunted Place In Felony Flats
Cheer Up Charley 
Houston’s Hangover (Instrumental)
Where Are You Sonny?
Room On The Tenth Floor
I Got My Shadows 
Roll Back My Life 
He Don’t Burn For Me 
ENCORE:
The Oil Rigs at Night
Colfax Avenue 
Let’s Be Us Again 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *