Carson McHone och Richard Lindgren imponerade med var sin show i Falkenberg – Fredag 17 maj 2019

Unga Carson McHone från Austin på sin första Europaturne. Nu i Tryckhallen i Falkenberg 17 maj 2019. Countryrock i Emmylou Harris stil, med en röst inte olik denna heller. Lite av gammal honky tonk-musik emellanåt. Egna bra låtar men också en Lucinda Williams-cover I Lost It och en från Richard & Lindas grabb Teddy Thompson. Denna idag 26-åriga Carson har spelat på Austins barer sedan hon var 17 år och det märktes att hon var scenvan.

Carson är en verkligt lovande artist som jag gärna ser mer av. Hon kompades av tre amerikaner där särskilt gitarristen Andy Biunculli imponerade. Rytmsektionen bestod av basisten Brenton Kim och trummisen Andrew Collberg. Det låter riktigt tight och bra om dem. De har varit på en Norge/Sverige/Danmark -turné med hela 22 spelningar under april/maj och det är materialet ur hennes senaste album Carousel vi hör främst. Tyvärr inte så stor publik denna kväll, kanhända runt 60-75 personer.

Setlist: med tack till Bo Olsson

75 Min
Trim the Rose 
Sad
Ain´t You Lucky (I Love Being Lonely)
I Lost It (Lucinda Williams)
Maybe They’re Just Really Good Friends 
GTDB (Good Time Daddy Blues)
Dram Shop Gal 
Drugs
Hawks Don´t Share
Down Low (Teddy Thompson)
Gentle
How ’Bout It 
ENCORE: Solo
Spider Song + 1 till

Innan Carson en rikligt tilltagen konsert med Richard Lindgren & Grand Jubilee. Det var första gången jag upplevde Richard Lindgren på scen. Har gillat hans skivor i säkert mer än tio år, men blev än mer imponerad av honom live. Strålande starkt framförande i Dylan-tradition, men med helt egen stil. Rysligt bra texter och han ligger bra till att vara den bäste Americana-artist vi har i Sverige,

Sköna och roliga mellansnack rakt igenom. Han spelade ett helt knippe låtar ännu inte på skiva . På en låt Richard ensam vid pianot i Tom Waits-stil. Två låtar med tangotakt satt också fint i den nära 80 minuter långa konserten, Bra band bakom honom med särskilt beröm till keyboardisten Oscar Johansson. Gitarristen hette Jocke och trummis var Rasmus Svensson

Låtlista Richard Lindgren

Låtlista Richard Lindgren

—————————————————
Big Fat Nothing (Ny Låt)
Walk In The Dark (Ny Låt)
Sundown On A Lemontree
No More Colours (Ny Låt)
Five Pints And A Wink From Gwendolyn
Dunce´s Cap
Corazon
Travels With Johanna
Death & Love
Down On My Luck 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *