Dansk bluesduo i finfin konsert på Kungsbackakrog – Torsdag 13 juni 2019

Det var fint bluesbesök i Kungsbacka torsdagen 13 juni. Danskarna Thorbjörn Risager och Emil Balsgaard kom till Restaurang Ester Kungsbacka och drog fullsatt med kanske 120 personer.

Thorbjörn är ju en otroligt röststark sångare som med sitt vanliga band klarar överrösta alla instrument. Här var det förstås än mer markant. Han spelade mestadels på akustisk gitarr idag och vid sin sidan hade han den flyhänte keyboardisten Emil. På ett nummer spelade han dragspel. De två har spelat ihop i 25 år som duo och i 14 år i gruppen Black Tornado. Med gruppen är det övervägande eget material av Risager men i duoformatet mest covers.

Bland låtar fanns en hel del med New Orleans-anknytning; Snooks Eaglins I Get The Blues When It Rains, Roy Browns Good Rockin´Tonight och hyllningen till nyligen avlidne Dr. John Such A Night.

Övrigt bra var de avskalade Christmas Card From A Hooker (Tom Waits), Still Crazy After All These Years (Paul Simon), en dansk bluesvisa skriven av Halfdan Rasmussen Noget av gartneri, en rejält rockig version av Goodnight Irene och det hela avslutades med en fin uptempo cover av Chuck Berrys You Never Can Tell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *