Jazz-pop trion Lucy Woodward, Charlie Hunter och Niek de Bruijn på Nefertiti – Lördag 15 juni 2019

Det var en fin jazztrio på Nefertiti lördagen 15 juni. Sångerskan Lucy Woodward, amerikanen Charlie Hunter på gitarr och nederländske trummisen Niek de Bruijn inför en publik på kanske 150 personer som fick två gånger ca. 45 minuter.

Lucy är född 1977 i London men flyttade vid unga år med sin mamma till New York där hon har haft en solokarriär sedan länge. Efter en mindre pophit med låten Dumb Girls 2002 har hon bl.a samarbetat med Snark Puppy och släppt skivor på jazzetiketten Verve. När hon inte körat bakom Rod Stewart, Celine Dion och Barbra Streisand.

Gitarristen Charlie Hunter, född 1967, har spelat in strax under tjugo album sedan debuten 1993, på bl.a skivbolaget Blue Note. Tidigare har han backat upp stjärnor som Norah Jones, Mos Def och D’Angelo och har lite som en specialitet att spela på sju- eller åttasträngade gitarrer. Charleis spelstil är lik Wes Montgomerys, inga långa solon men ihop med flyhänte trummisen de Brujin blir det ett härligt groove.

Charlie och Lucy har rört sig i delvis samma kretsar men samarbetet börjde ifjol då de spelade in en skiva med några av sina favoritlåtar. Det betyder covers av bl. a Terence Trent D’Arby och Nina Simone. Albumet Music!Music!Music! kom ut tidigare i år och det är på den de nu gör sin första Europaturné ihop.

De började med Blind Wilie Johnsons gamla blueslåt Soul Of A Man och snart kom även den från Bessie Smith kända If You Don´t, I Know Who Will. Det var de äldsta numren. I övrigt bl.a två kända från Nina Simone (Be My Husband och Don´t Let Me Be Misunderstood) och Tony Bennett-låten Angel Eyes. Dessa fungerade bra, däremot var låten från Grease liksom även avslutande George Michael-låten Faith trista val. Utslitna låtar som de borde hållit sig ifrån, Lucy sjöng bra, fint jazzinfluerat komp men helheten blev ändå att det drog mer mot mainstreampop än väntat.

Låtlista

Soul Of A Man

If You Don´t , I Know Who Will

Wishing Well

You´ve Been A Good Ole Wagon

Don´t Let Me Be Misunderstood

Be My Husband

Plain Gold Ring

Never Gonna Get It

The One I Love Is Gone

You´re The One That I Want

Angel Eyes

Can¨t Let Go

Faith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *