The Proven Ones – en skön avslutning på Göteborg Blues Festival – Lördag 29 juni 2019

The Proven Ones från USA sist ut Göteborg Blues Festival lördagen den 29 juni. Ett relativt nytt “superbluesband” med rutinerade musiker med meriter från bl.a Fabulous Thunderbirds , Mighty Flyers och Mannish Boys.

Kid Ramos

Vi hade vid sångmicken Brian Templeton från Boston (som vi haft i Göteborg 2004 ihop med Otis Grand), Kid Ramos från Kalifornien på gitarr (en lång period medlem i Fabulous Thunderbirds), Anthony Gercia från Boston på keys/orgel (spelat med Ronnie Earl mfl.) .Chris Mercer från England men nu boende i Portland ( känd från John Mayall´s Bluesbreakers mm) på saxofon och Joe Mack från Portland på trumpet. Plus en stadig rytmsektion med Jimi Bott på trummor och Willy J. Campbell på bas

Chris Mercer och Joe Mack

En timma 25 min med finfint extranummer i en B B Kings Whole Lotta Lovin´ och innan dess en härlig version av Beatles Don’t Let Me Down. Annars flera egna låtar signerade bl. Ramos och Gercia.

Bland det bästa annars en lång If You Be My Baby där Kid hyllade Peter Green. Lite för mycket reverb hade han tyvärr kvällen igenom den gode Ramos och vi fick aldrig det där riktigt rena soundet vi vill ha de flesta av oss kan tänkas. men skickliga var de och med blåsarna drog på var det ju en musik vi sällan hör här hemma. Mycket soul-feeling i Brians röst också och han var en stark frontman

Chris Mercer som berättade för mig att han inte spelat i Göteborg sedan 70-talet. Då med Bryan Ferry. Innan dess med John Mayall på 60-talet.

Låtlista med tack till Bo Olsson

City Dump
Don’t Leave Me This Way
Why Baby Why
If You Be My Baby ( Peter Green´s Fleetwood Mac)
Cheap Thrills
Everything I Do Is Wrong
Road Of Love
Right Track Now
Loan Me A Dime (Fenton Robinson)
Wild Again
ENCORE:
Don´t Let Me Down (Beatles)
Whole Lotta Lovin´ (B B King)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *