The White Buffalo imponerade med både röst och låtar på Lisebergs lilla scen – Tisdag 9 juli 2019

The White Buffalo från Kalifornien kom till Göteborg för första gången och det till Lisebergs lilla scen tisdagen 9 juli, De var annars i Stockholm och Malmö så sent som ifjol.

Det är den idag 45 årige sångaren/gitarristen/låtskrivaren Jake Smith som är mannen bakom namnet White Buffalo. Han har en bakgrund inom punken och den intesiteten har han delvis bevarat.

The White Buffalo albumdebuterade redan 2002 och har till dags dato gett ut sex album. De fyra senare på skivbolaget Unison Music Group. På senare år är de ofta en trio där vi har med trummisen Matt Lynott och basisten Christopher Hoffee. Bägge bidrog i högsta grad till det fina soundet där Jake själv hade akustisk gitarr hela spelningen.

Detta var bland det bästa i år. Jakes röst var enormt stark och emellanåt tänkte jag på att han hade drag av Waylon Jennings och Steve Earle. Men någon countrymusik var det iochförsig inte, mer Americana eller sydstatsrock med lite bluestouch. Starka egna låtar med texter som brände till och vi fick även som första extranummer Jake solo i en fin cover av Highwayman. Det var låtar från alla albumen. Imponerande hela vägen i 90 minuter.

Mest applåder för den från Sons of Anarchy kända Come Join the Murder. Andra låtar som stack ut lite extra var I Got You, Oh Darling What Have I Done och The Whistler.

Matt Lynott

Låtlista med tack till Bo Olsson

Hide and Seek 
One Lone Night 
The Bowery  
Go the Distance 
The Observatory
Don’t You Want It 
Love Song #1 
Into the Sun 
Oh Darlin’ What Have I Done
This Year 
Bar and the Beer 
Rocky 
Stunt Driver
Come Join the Murder 
Bb Guns And Dirtbikes
Joe and Jolene 
I Got You 
The Whistler
The Pilot
ENCORE:
Highwayman (Jimmy Webb) Solo
Damned 
How the West Was Won 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *