James Intveld & the Honky-Tonk Palominos på KoM Bar – Torsdag 18 juli 2019

Fin HonkyTonk-kväll på KoM Bar långt upp på Karl Johansgatan mot Sandarna torsdag 18 juli. En konsert med Kalifornienmusiker som vårdar stilen från Buck Owens och 60-talets countrysound. James Intveld skriver också mycket eget, är en stark profil i den här stilen och borde vara mer känd än han är. En del filmroller har uppmärksammats men han har trots en lång karriär bara gett ut några få album. De två senaste är Somewhere Down the Road (2000) och Have Faith (2008). Ett nytt är iallfall på gång berättade han.

Han hade idag med sig ett samspelt band där Bob Gothar på gitarr imponerade. Rytmsektion var Lorne Rall på bas och Kip Dabbs på trummor. Dessa tre hade spelat med James på en Sverigeturné 2011. Men när han spelade uppe på Pusterviks matsal i juni förra året var Bob Gothar med medan det på trummor och bas var holländska musiker.

Lite längre show då men kvällens 100 minuter kändes precis lagom. Det var fler covers förra året. Det var en stor upplevlese ifjol och lika bra var det i år. Ikväll var vi ca 50 personer på plats.

James bor i Nashville sedan en tid men berättade för mig innan konserten att han nu spenderar mycket tid i Los Angeles återigen för att se till sin sjuka mamma. Han fyller 60 år den 12 november och då är en spelning ihop med kompisarna The Blasters och Dale Watson planerad. Man skall återuppliva den numera nedlagda klassiska klubben Palominos för en kväll.

Låtlista med tack till Bo Olsson

———————————————————–
Your Loving
Somewhere Down The Road
Let’s Get Started 
Remember Me 
Perfect World
All the Way From Memphis 
My Heart Is Aching For You
A Woman´s Touch
Big River (Johnny Cash)
Cryin’ Over You
Love Calls 
Barely Hangin’ On 
Standing On The Rock (The Ozark Mountain Daredevils) 
A Sinner´s Prayer
It´s Such A Pretty World Today (Wynn Stewart)
One Sweet Letter 
Boogie Woogie Country Girl (Big Joe Turner)
ENCORE:
Love´s Gonna Live Here (Buck Owens)
Polk Salad Annie (Tony Joe White)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *