Amanda Ginsburg med fint band på Lisebergs lilla scen – Fredag 16 augusti 2019

Amanda Ginsburg med band kom till Liseberg där vi kanske dryga 200 i publiken hade sittplatser på Polkettens dansgolv fredagen 16 augusti. Amandas stil är en blandning av jazz och visa som doftar 60-tal. Hon är Grammis-vinnare i kategorin Årets Jazz för sitt debutalbum Jag har funderat på en sak (2018). En skiva med klara anspelningar på svenska sommar-jazzklassiker med inspiration från Monica Zetterlund och Jan Johansson.

Bandet bestod av Filip Ekestubbe på piano, Ludvig Eriksson bas och Ludwig Gustavsson på trummor. De flesta låtarna var pianodrivna. Filips ton var rakt igenom fin och gav lite touch av Bill Evans eller just Jan Johansson.

Det var första gången jag hörde denna Stockholmsbaserade sångerskan och det var en positiv upplevelse. Mest egna låtar där särskilt utmärkte sig En kväll i september (med text av Amanda och musik av Filip Ekestubbe), Saknar dig ändå och Havsmelodi. Den senare med drag av Att angöra en brygga-temat. En låt som stack ut var den som Amandas pappa Bengt Erik Ginsburg skrivit texten till, Yaqui som bygger på en traditionell sydamerikansk melodi.

Vi fick också höra Olle Adolphsons Nu har jag fått den jag vill ha och allra sist en suverän version av Monica Zetterlund-kända En gång i Stockholm, skriven av Bobbie Ericson (musik) och Beppe Wolgers (text).


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *