Doyle Bramhall II i stor gitarrfest på Pustervik – Torsdag 28 augusti 2019

Doyle Bramhall II kom till Göteborg med tre man i bandet bakom sig till Pusterviks stora scen torsdagen 28 augusti. Texas-gitarristen, låtskrivaren, producenten och sångaren Doyle är nu 50 år gammal med en lång meritlista, mest känd för sina många år ihop med Eric Clapton live och på skiva. I september börjar han återigen en turné med Clapton. Han finns också på skiva med Roger Waters, Sheryl Crow, B.B King och många fler.

Det började med tyngre rock med lite funkdrag men också några fina melodiösa gitarrsolon från Doyle. Lite av Jimi Hendrix Experience sound och han gjorde också två av Hendrix låtar, Angel och Izabella. Annars eget och han var en rysligt skicklig gitarrist. Vänsterhänt. Andregitarrist Scott McKeon fyllde på bra.

Minus för att sångljudet var grötigt och volymen lite väl stark emellanåt,. Sedan var det inte så många bluestoner som jag hade hoppats. Däremot blev det t.ex rejät nervig rock i sista låt i ordinarie set Stooges I Wanna Be Your Dog,

På extranummer efter 90 min kom Hook Herrera in på munspel på en låt och då bluesrock. Blev till ca 105 minuter. Kanhända runt 350 personer inne ikväll. Han hade spelat i Malmö två dagar innan och dessa två var de enda Sverigekonserterna.

Låtlista med tack till Bo Olsson

Problem Child 
Love & Pain 
So You Want It To Rain 
November
Mama Can´t Help You
The Veil
Everything You Need 
Searching For Love 
Izabella (Jimi Hendrix)
Angel (Jimi Hendrix)
Hands Up
I Wanna Be Your Dog (Stooges) 
ENCORE:
Green Light Girl (Munspel: Hook Herrera)
Freedom 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *