Kraftwerk drog masspublik till Lisebergs stora scen – Fredag 30 augusti 2019

Kraftwerk tillbaka i Göteborg, sju år efter deras Way Out West-spelning. Nu på Lisebergs stora scen en varm och fin kväll fredagen 30 augusti. Lite samma show som den gången som då klockade in på 1 timma 35 minuter. Nu med 20 minuter längre show inför en publik som uppgavs ha varit 18 000 personer.

De har kört sin 3D-show nu sedan 2009 och precis som i Slottsskogen stod alla i publiken med 3D glasögon. De startade först kl 21 så större delen av konserten skedde efter solen gått ned.

En stor del av behållningen ligger i de snillrika filmer som illustrerar låtarna. som t.ex på min favorit The Model, som de inte hade med på Way Out West vad jag minns.

Kvar från starten är nu bara den idag 73-årige Ralf Hütter längst t.v på scen. De gav sammantaget ut åtta album mellan åren 1974-2003 och sedan dess har det varit remixar och liveversioner av dessa som kommit ut. Vi fick iallfall de allra bästa av deras låtar den här kvällen.

Extra lång var Tour De France och vissa låtar vävdes ihop som t.ex den allra sista där en efter en av fyra gjorde speciella solon och sedan gick fram mot scenkanten och bugade sig,

Låtlista

Numbers / Computer World
It´s More Fun To Compute / Home Computer
Computer Love 
The Man-Machine
Spacelab
The Model
Autobahn 
Geiger Counter
Radioactivity
Electric Café 
Telephone Call
Tour de France 1983 
Prologue / Étape 1 / Chrono / Étape 2 
Trans Europa Express
Metal On Metal
Abzug
The Robots
Aéro Dynamik 
Planet Of Visions
Boing Boom Tschak / Techno Pop / Music Non Stop 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *