Bill Öhrströms “Lång väg utan slut-show” med Top Dogs på Nefertiti – Lördag 21 september 2019

Bill Öhrström kom till Göteborg igen kompad av säkra Top Dogs i en bluesig konsert lördagen 21 september. Jag såg denna konstellation så sent som i mars förra året. Samma medlemmar med kapellmästaren Erik “Möbeln” Pettersson på hammondorgel & sång, Sverker Blomberg på gitarr/sång, Patrik Norrman på bas och Thomas Lingman på trummor.

Upplägget var dock lite annorlunda ikväll då det också hade annonserats som en “krogshow” med namnet Lång väg utan slut. Skillnaden mot ifjol var att det blev långa mellansnack från denne verkligt mångsidige och meriterade Stockholmske sångaren och munspelaren. Låtarna var som förra året från hans album Gift men också från ett kommande som skall ha namnet Ogift. Bill skriver starkt personliga texter och de är alla på svenska.

Bill har hunnit bli 76 år och eftersom han var igång med musik redan i tidiga tonåren finns det en skatt minnen att ösa ur. Föreställningen baseras på möten och händelser som han upplevt under sin långa karriär som artist och fotomodell. Dråpliga anekdoter om tiden som turnerande i Europa med musikalen Hair, sina möten med Donna Summer, Jimi Hendrix, Mahalia Jackson och Yuri Gagarin med mera. Som extra intresserade av nöjeshistoria hade jag för min del gärna hört än mer av hans berättelser.

Det blev nu två långa set med över timman i vardera och fin stämning bland den för en sådan här kvalitetskonsert på tok för lilla publiken på cirka 40 personer.

På bilderna ovan ses t. v Nefertitis klubbchef Tomas Olsson erhålla ett fint diplom där det nu över 40 åriga Nefertiti utsetts till “Sveriges bästa livescen 2018”. Utvalt av enbart musiker med Bill Öhrström som ordförande i juryn. I mitten Top Dogs pianist Erik Pettersson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *