The Animals kom till Kungsbacka Teater – Tisdag 24 september 2019

Legendariska britterna The Animals kom för första gången till Kungsbacka och dess fina teater tisdagen 24 september. Hela 300 personer på plats och vi fick en kavalkad av de egna hitlåtarna från 60-talet samt väl valda R&B-låtar de spelat in genom åren från ex. Jimmy Reed, Bo Diddley och Ray Charles.

Med en enda originalmedlem i trummisen John Steel och med veteranen Mick Gallagher på keyboards, vilken var med som ersättare för Alan Price på Animals första Sverigeturné 1965 och nu sedan 2001 igen. Innan dess i Blockheads som även idag spelar live även efter Ian Durys bortgång.

Sång och gitarr engelsmannen Danny Handley och bas amerikanske Roberto Ruiz. Den senare fenomenalt bra och Danny fungerar utmärkt i sin “otacksamma” roll att fylla såväl originalsångaren Eric Burdons som gitarristen Hilton Valentines plats. Tight band var det och när jag pratade med John Steel efteråt menade han att denna sättningen var den bästa sedan de återbildades 2001. Det var inte heller någon Farewell tour som annonserats utan de skulle fortsätta, härnäst bl.a till Australien.

John Steel framme och introducerar Mick Gallagher

Bra ljud i 90 minuters show med The House Of the Rising Sun som extranummer

Låtlista

 1. Baby Let Me Take You Home
 2. It’s My Life
 3. Bright Lights, Big City
 4. I’m Crying
 5. Bring It On Home To Me
 6. Bo Diddley/Who Do You Love
 7. Don’t Bring Me Down
 8. I Believe To My Soul
 9. The Right Time (lång ca 10 min)
 10. Big Boss Man / High Heel Sneakers
 11. I Put A Spell On You
 12. Hallelujah I Love Her So
 13. See See Rider
 14. We´ve Gotta Get Out Of This Place
 15. Don´t Let Me Be Misunderstood
 16. The House Of The Rising Sun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *